Τα κανάλια σαν τανκς

Είχε τόσο μπελά παλιά. Έπρεπε να το οργανώσεις κρυφά, συνωμοτικά και να τραβήξει γιά πολλά χρόνια ο σχεδιασμός του. Τα άτομα με τα οποία θάπρεπε να συνεργαστείς ήταν πολλά, ποικίλα και απο διαφορετικές κατευθύνσεις ερχόμενα. Παράλληλα έπρεπε να έχεις ένα ολόκληρο στρατό απο άτομα δικτυωμένα που να επιβεβαιώνουν γιά τη πορεία υλοποίησης των σχεδίων σου. Να διασταυρώνεις πληροφορίες, στοιχεία, να συντονίζεσαι με καταστάσεις, να οργανώνεις «εκπλήξεις» κάποιου χαρακτήρα και έντασης .Και το χειρότερο έπρεπε να έρθει εκείνη η δύσκολη μέρα που όλο αυτό το συνωμοτικό οικοδόμημα θα έπρεπε να δείξει συντονισμένα και αποφασιστικά τη καίριας αποτελεσματικότητας δύναμη του. Έπρεπε επιτέλους να κάνεις το πραξικόπημα! Έπρεπε να μιλήσουν τα τάνκς. Έπρεπε το χέρι του συνταγματάρχη να οπλίσει και να σταθεί αποφασισμένο και αμετάπειστο στη βεβαιότητα του θανάτου που θα προκαλέσει.

Α, τώρα τα πράγματα είναι τόοοοοοοοοοοοσο εύκολα. Μπορείς ακόμα και το φούφουτο πιά να κάνεις Πρωθυπουργό. Σα μέρα πραξικοπήματος ορίζεται η μέρα των εκλογών. Αντί γιά οπλισμένες κάνες εχουμε ροδαλή εικονογραφία του μεγάλου ηγέτη. Αντί γιά τη πλημμυρίδα κόκκινου αίματος, θα πρασινίσει ο τόπος απο τη πλησμονή μιάς άφατης αισιοδοξίας. Ύμνοι και αίνοι διαπερνούν τη χαρωπή ατμόσφαιρα της ιλαρής μας πατρίδας απο τη μιά της άκρη ως την άλλη. Κραυγές οργασμικής, συντελεσμένης ευτυχίας δονούν το γαλανό αέρα πέρα ως πέρα. Στα μεταλλικά πραξικοπήματα (δηλαδή αυτά των όπλων) η σιωπή ήταν χαρακτηριστικό της προεργασίας. Στα επικοινωνιακά πραξικοπήματα η μούγκα και η σιωπή έρχεται κυρίως με τά την επιτυχία του πραξικοπήματος.

Τί θέλει να πεί ο ποιητής μπλόγκερ? Θέλει να πεί ότι ένα μεταλλικό πραξικόπημα είναι πιά κάτι εντελώς παρωχημένο αλλά και εντελώς άχρηστο μέσο γιά να πετύχεις τις επιδιώξεις σου. Μπορείς κάλλιστα να εξαγοράσεις πέντε κανάλια, πέντε εφημερίδες και η δουλειά σου να γίνει νόμιμα (είναι το είδος νομιμότητας που ο Βουλγαράκης αποκαλούσε ηθική),αναίμακτα και αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι των μίντια είναι πάνω απόλα σοβαροί επιχειρηματίες (όπως και οι υπάλληλοι τους τόσο εξαρτμένοι απο τη λάμψη του χρήματος και της προβολής) και ξέρουν να τηρούν κατά κεραία τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. Εξάλλου η ένταξη τους στη τάξη των  νικητών θα τους προσφέρει πακτωλό κερδών στη συνέχεια.

Υ.Γ. Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ ότι όλα αυτά έγιναν στην Ελλάδα με τις πρόσφατες εκλογές. Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό; Δεν είναι αρκετά προφανές ότι μιά τέτοια περηφανής νίκη του μεγάλου μας ηγέτη Γιώργου Παπανδρέου είναι ακριβώς αυτό που θα του οφείλονταν και θα του αντιστοιχούσε στο πολιτικό του ανάστημα και τη συγκρότηση του;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: