Ταξιδιωτικές αρπαχτές**(λογοκριμμένο στο μπλόγκ της Lifo του κ. Στάθη Τσαγκαρουσιάνου)

Τα εγγόνια των προγόνων τους

Και να θέλεις, δε σ’αφήνει ν’αγιάσεις. Ο βαθιά απολίτικος χαρακτήρας της συγκρότησης του (της ποιάς?) τον εξωθεί να κάνει θεσμικές απρέπειες και ξεστρατήματα που ένας άλλος πολιτικός δε θα διανοούνταν ούτε να πράξει αλλά και αν τυχόν από λάθος έκανε, θα γινόταν περίγελως σύσσωμου του τύπου.

Δέστε λοιπόν και θαυμάστε τη σημειολογία των κινήσεων του, που μαρτυρούν μιά ιδιωτική, με την έννοια ιδιοκτησιακή, αντίληψη της πολιτικής, πρωτοφανή στα ελληνικά πολιτικά χρονικά. Ίσως μόνο το καιρό της μοναρχίας να έζησε η Ελλάδα μιά τέτοια διαχείριση της θεσμικής, της δημόσιας πολιτικής. Βρέθηκε στην Ινδία-γιά άλλη μιά φορά μακριά από τα ελληνικά ζόρια, έρριξε τη χειροβομβίδα του και τόσκασε γιά να μη τον πάρουν τα σκάγια*- σε μιά κάποια Διάσκεψη γιά τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στο περιθώριο της Διάσκεψης συναντήθηκε λοιπόν με τον δισεγγονό του Νεχρού, τον εγγονό της Γκάντι, τον γιό του Ρατζιβ Γκάντι, τον Ραούλ Γκάντι. Ποιά λαχτάρα, ποιά ορμή, ποιά εσωτερική ανάγκη κάνει έναν ανώτατο έλληνα πολιτειακό παράγοντα να θέλει να συναντηθεί με ένα απλό μέλος του κυβερνώντος κόμματος και όχι με την πρόεδρο μαμά  του απλού αυτού μέλους (είδες μάνα στην Ινδία πώς τη καταφέρνουν τη δουλειά?),την Ιταλίδα Σόνια Γκάντι; Και αφού εν πάση περιπτώσει έχει ήδη συναντήσει το Πρωθυπουργό της Ιδίας Manmonah Singh, που είναι κι αυτός μέλος του ίδιου κόμματος του Κογκρέσσου και μάλιστα δεύτερος στην ιεραρχία του κόμματος μετά τη Σόνια Γκάντι; Είναι η ίδιας ποιότητας χαρά που κάνει τους εστεμμένους να τρέχουν στους γάμους , τις κηδείες και τα βαφτίσια των βασιλικών γόνων ακόμη κι αν δεν τους συνδέει καμιά συγγένεια. ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ. Η Ινδία των Νεχρού-Γκάντι (είναι μιά οικογένεια αυτή και δεν έχει καμιά σχέση με το μεγάλο Γκάντι) με ευρωπαϊκά πολιτικά κριτήρια βρίσκεται στο Μεσαίωνα, στη πολιτική ηθική και αισθητική της εποχής του Πολέμου των δύο Ρόδων. Με τη μόνη χώρα που μπορεί να νιώσει κοντά και άρα πολιτικά αλληλέγγυα είναι η Ελλάδα. Και οι δυό χώρες έχουν δώσει αντίστοιχα τρείς Πρωθυπουργούς από την ίδια οικογένεια και ο Ραούλ Γκάντι προαλείφεται από τη δικιά του μανούλα-και φυσικά το σύστημα Γκάντι, που είναι το πιό σκληροπυρηνικό κατεστημένο στη χώρα-γιά Πρωθυπουργός της Ινδίας και αυτός. Είναι η μικρή ηλικία του που δε το επέτρεψε να συμβεί μέχρι τώρα-μόλις τριαντάρησε! Είμαστε λοιπόν εμείς οι Έλληνες οι μόνοι  προνομιακοί εκπρόσωποι στην Ευρώπη της Ινδικής πολιτικής κουλτούρας. Είμαστε οι άνθρωποι τους στην Ευρώπη!

*Πήγα σε διάφορες ιστοσελίδες ινδικών εφημερίδων(αγγλόφωνων) καθώς και στην ιστοσελίδα του οργανωτή της Παγκόσμιας αυτής Διάσκεψης στο Δελχί. Ούτε ένας Ευρωπαίος ή Αμερικανός ηγέτης εκεί. Μόνοι εμείς εκεί, εμείς που καίγεται η γούνα μας, στείλαμε το Πρωθυπουργό μας να λύσει προβλήματα ανάπτυξης της Ινδίας. Αν αυτό δε λέγεται λούφα τότε τί λέγεται; Μη περιμένετε βέβαια από τους αργόμισθους δημοσιογράφους που τον συνόδεψαν στο ονειρικό αυτό ταξίδι στην Ινδία-και ποιός δε θα τους ζήλευε;- να σας απομυθοποιήσουν την εντελώς ανόητη και εξώφθαλμα αντιπαραγωγική αυτή επίσκεψη. Γιατί αν διανοηθούν να το κάνουν, θα χάσουν τις κρουαζιέρες στη Ρωσία και τη Κίνα και την υπεραντλαντική στις ΗΠΑ(που είναι απολύτως σίγουρα ότι θα είναι παραγωγική-γιά κάποιους τουλάχιστον). Αστεία-αστεία, σε πολύ λιγότερο από μισό χρόνο εξουσίας, ο Γιώργος θά έχει γυρίσει τη μισή υφήλιο! Η Πρωθυπουργία σαν ταξίδι σε πρώτη θέση με πληρωμένα όλα τα έξοδα! Μιά χαρά ακούγεται. Κι επειδή κάποιοι θα πούν ότι πρέπει η χώρα να αναπτύσσει τις διεθνείς σχέσεις, θα συμφωνήσω αλλά όχι με τη λογική ταξιδιού αναψυχής αλλά σχεδιασμού του ταξιδιού με σχολαστικότητα και επιμέλεια-πρόλαβαν μέσα σε τέσσερις μήνες και το οργάνωσαν με αυτές τις προδιαγραφές; μα αυτοί στο ΥΠΕΞ δεν έχουν ακόμη διαλέξει ΓΓ του Υπουργείου. Αυτά τα ταξίδια του Γιώργου Παπανδρέου μοιάζουν-και είναι!-ταξιδιωτικές αρπαχτές.

**Με αυτό το τίτλο αναδημοσιεύθηκε το άρθρο στο μπλογκ που έχω στη Lifo και που κατά τη προσφιλή τακτική του λακέ του Νεο-Παπανδρεϊσμού Στάθη Τσαγκαρουσιάνο σβήστηκε άπονα και άκαρδα όπως μερικά εκατοντάδες άλλα ακόμη, δίνοντας έτσι εξετάσεις στην άνοια που θα του δαψιλεύσει τη χρυσοφόρα της εύνοια. Τα στερνά ΑΤΙΜΟΥΝ τα πρώτα!(ποιά πρώτα; μιά ζωή στην ηθική των άτιμων στερνών στόχευε)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: