Απλά βασιλικά παραδείγματα(αντί μνημοσύνου γιά τον Αντώνη Τρίτση)

Η Μοναρχία με την εκδοχή που ισχύει σήμερα στην Ελλάδα με δυό απλά και πρόχειρα παραδείγματα:

Η βλακεία πάντα θα νικά το πνεύμα; Οί Γιωργάκηδες πάντα θα ρίχνουν τους Αντώνηδες;

Το 1988 ο Αντώνης Τρίτσης, σαν Υπουργός του οικονομικά αναιμικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων-τηρώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος του-προχωράει στη ρύθμιση θεμάτων της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αποτέλεσμα;  Εκπαραθυρώνεται πανηγυρικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά η μεγάλη προσβολή δεν σταματάει εδώ. Στη θέση του προικισμένου εκείνου πολιτικού με τη στέρεη παιδεία και την ευρυμάθεια, τον κοσμοπολιτισμό αλλά και την ελληνοπρέπεια συνδυασμένα ιδανικά, ο Ανδρέας Παπανδρέου τοποθετεί τον ανελλήνιστο κανακάρη της γυναίκας του(και δικό του φυσικά!), τον χαρακτηριστικά ανιστόρητο και αστοιχείωτο Γιώργο Παπανδρέου, μπαίνοντας έτσι σε σίγουρο ρεκόρ Γκίνες, να έχει η Ελλάδα τον πιό αμόρφωτο Υπουργό Παιδείας σε ολόκληρη την Ιστορία της Ανθρωπότητας.

Αλλά η προσβολή εναντίον του Τρίτση-που δεν είναι παρά η επιβολή της θέλησης μιάς οικογένειας να έχει κληρονόμους στο βιλαέτι που θεωρούν ιδιοκτησία τους-η προσβολή λοιπόν φτάνει στο σημείο ώστε τα χρήματα που ο Τρίτσης σαν υπουργός Παιδείας ζητούσε επίμονα γιά το Υπουργείο του και που πεισματικά του τα αρνιόντουσαν, να δοθούν σε μιά νύχτα σαν προίκα γιά το ξεκίνημα της Υπουργικής καριέρας του Γιωργάκη!

Ο Βαγγέλης ήθελε νάναι Πρόεδρος, ο Γιωργάκης όμως ήταν ήδη Βασιλιάς!

Το δεύτερο παράδειγμα είναι πολύ πιό πρόσφατο αλλά εξίσου παραστατικό του τρόπου που λειτουργούν οι εγκατεστημένοι δυναστικοί- μοναρχικοί μηχανισμοί στα κόμματα. Μετά την συντριπτική ήττα του Γιώργου Παπανδρέου προκλήθηκε ηγετική κρίση στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα οδηγήθηκε σε εκλογή προέδρου. Ο εξώφθαλμα ταλαντούχος και προικισμένος Βαγγέλης Βενιζέλος έχασε κατά κράτος από τον ατάλαντο και προβληματικής αντίληψης και συγκρότησης Γιώργο Παπανδρέου! Γιατί; Μα γιατί ο Βενιζέλος είχε υποβαλλει υποψηφιότητα γιά πρόεδρος ενώ στην πραγματικότητα στο κόμμα του είχαν ήδη εγκαταστήσει ΒΑΣΙΛΙΑ!

Ο Κοκός του Πασοκ!

Η Α.Β.Υ. ο πρίγκηπας Νικόλαος, διάδοχος του θρόνου, με την Α.Β.Υ. τον πρίγκηπα Αντρίκο και την Α.Μ. την βασίλισσα μητέρα Μαργαρίτα συνοδευόμενη από αγελαδοτρόφο καλλιτέχνιδα κυρία επί των ατιμιών της Αυλής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: