Η Ιστορία σε τρείς-πέντε εικόνες

Στη πραγματικότητα εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος της Ιστορίας:ο λίγος Παπούλιας θα υπογράψει ένα πολύ κατάπτυστο προεδρικό διάταγμα...

Το δράμα, που έλαβε επίσημη μορφή σήμερα με την επίσκεψη Λοβέρδου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκίνησε  τρία χρόνια πριν περίπου όταν, μετά τις εκλογές του 2007, ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγαγε περηφανή ήττα από τον καψαλιασμένο Καραμανλή. Αμφισβητήθηκε-και πολύ σωστά- η επάρκεια της ηγεσίας Παπανδρέου και το κόμμα οδηγήθηκε σε εσωκομματικές εκλογές. Αφήνοντας κατά μέρος τον συστηματικό και συστημικό τραμπουκισμό της ηγεσίας Παπανδρέου εναντίον του μόνου εκ των πραγμάτων αντιπάλου του, του Βαγγέλη Βενιζέλου,που ξεκίνησε με ένα καφέ αν θυμάστε και συνεχίστηκε με άστοργη επικοινωνιακή εκμετάλλευση αυτού ακριβώς του τραμπουκισμού- αλλά και άλλων, συνέβησαν διάφορα θεσμικά περίεργα. Σύσσωμη η συνδικαλιστική ηγεσία συντάχθηκε με την εκλογή Παπανδρέου και αυτό τόκανε με το πιό αριστερό, με το πιό σοσιαλιστικό δυνατό σκεπτικό, απέναντι σε έναν συντηρητικό και μη σοσιαλίζοντα Βενιζέλο με το τρόπο που οι συνδικαλιστές κραυγάζουν το σοσιαλισμό τους.

Σύσσωμοι και ομοθυμαδόν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν Γιωργάκη το Νοέμβριο του 2007. Τους είχε πείσει-λένε-το αριστερό του προφίλ! Αμ δεν είχαν δεί και το δεξιό, πούταν το καλό του!

Η πολιτική αυτή των συνδικαλιστών ευωδόθηκε και ο Παπανδρέου εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κυρίως από τις μαζικές ψήφους του οργανωμένου-και όλοι ξέρουμε τί σημαίνει ακριβώς αυτό-συνδικαλιστικού κινήματος που διάκεινταν φιλικά στο ΠΑΣΟΚ. Σε ανταπόδωση, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατέβηκε στους δρόμους, δίπλα στους συνδιακλιστικούς ηγέτες νομιμοποιώντας και ενισχύοντας τα αιτήματα τους-και πολύ καλά έκανε.

Κοινά υποκριτική "αγωνιστική" δραστηριότητα. Στα μετερίζια της απάτης και της υποκρισίας

Και μετά ήρθε η περήφανη νίκη στις εκλογές του 2009, όταν ο ουρανός της Ελλάδας σείονταν από το ουρανομήκες νικηφόρο σύνθημα: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!Γιατί χάρις σ’αυτό κερδήθηκαν οι εκλογές του 2009-αυτό να μην το λησμονούμε ποτέ!

Μεγάλη Νίκη. Απολύτως αντίστοιχη του ψέμματος και της απάτης που την έφερε

Μα πριν καλά-καλά κατακάτσει ο κουρνιαχτός απ’το ξέφρενο πανηγύρι της νίκης, ακούστηκε ο αχός του εργατικού πολέμου: ο Παπανδρέου, σε μιά παρανοϊκά νεοφιλελεύθερη φρενίτιδα,και με δικαιολογίες κατάλληλες να ξεγελάσουν πιτσιρίκια μόνο της πρώτης νηπιαγωγείου, καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις πεντηκονταετίας. Η οργή του παραπλανημένου και εξαπατημένου Ελληνα συνοψίζεται στον συμβολικό κεσέ γιαούρτι που λούστηκε ο κραυγαλέα οδυρόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ξώβυζο δράμα με σως γιαουρτοκαφέ:ο πόνος του άπονου συνδικαλιστή!

Η ιστορία είναι στα μισά του δρόμου της αλλά είναι τόσο πλήρης ώστε να μοιάζει και ολόκληρη…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: