Ομοιότητες ναι, διαφορές όχι

Οι δυό φωτογραφίες που παρατίθενται πιό κάτω, δεν αντιπαρατίθενται αλλά συμπαρατίθενται. Φαινομενικά οι δύο δυναστικοί οίκοι φέρεται κάποιες στιγμές να συγκρούστηκαν και μάλιστα γιά διαφορετικούς λόγους o καθε ένας. Ουδέν αναληθέστερο: στη πραγματικότητα η σύγκρουση ήταν καθαρά δυναστική και κατά κάποια εννοια μοιάζει κάπως με τον «πόλεμο των δύο ρόδων». Θέλω να πώ ότι εκ των πραγμάτων η σύγκρουση τους είναι γιά το ποιός τελικά θα κατισχύσει στο εσωτερικό μέτωπο.

Αφήστε λοιπόν την επιφάνεια της διαφοράς και δέστε το βάθος της ομοιότητας σ’αυτές τις δύο φωτογραφίες. Είναι η αφορμή γιά ένα στοχασμό γιά τη μοίρα της Ελλάδας που μόνη αυτή στον 21ο αιώνα βρίσκεται κάτω από δυναστικό ζυγό και ζεί το δικό της απρόσφορο μεσαίωνα.

Οι αδριάντες υπήρξαν-και είναι- πάντα τα κατ’εξοχήν δυναστικά σύμβολα.Η σύγκριση αυτών των δύο φωτογραφιών θα δείξει ότι μπορεί ο ένας να λέγονταν Γλύξμπουργκ και άλλος Παπανδρέου-Τσαντ, στη πραγματικότητα όμως και οι δύο διεκδικούν το ρόλο τους σαν ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο Β΄!

 Δυναστείες. Αστείες!

Υ.Γ. Κλικάρετε πάνω στις φωτό-ειδικά την πρώτη,που είναι κάπως πιό δυσανάγνωστη- γιά να τις δείτε σε καλύτερη ανάλυση. Δυστυχώς το αρχείο της ΕΡΤ τις έχει βάλει σε πολύ μικρή ανάλυση. Αντίθετα του Γιωργάκι το αρχείο είναι γαλαντόμικο και σ’αυτό. Κάτι μόνο με τους μισθούς και τις συντάξεις δείχνει καρμίρης, αλλά του το αθωώνουμε. Αν είναι γιά τη δόξα της δυναστείας, χαλάλι του. Εξάλλου και οι Γλύξμπουργκ,μετά την καταστροφή της Σμύρνης, γιά λίγο καιρό μόνο χάθηκαν. Μετά επέστρεψαν δριμύτεροι κι έφεραν ακόμα πιό κελεπουρίστικα βασιλόπουλα στο σόι τους. Ας μην χάνει λοιπόν όλες του τις ελπίδες το Γιωργάκι γιά το μετά το ΔΝΤ. Οι ξένοι πάντα αναγνωρίζουν τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν…Προς το παρόν όμως, καλού-κακού ας έχουν έτοιμες κάποιες βαλίτσες τους και οι Τσαντ.

Τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής της γιαγιάς του Βασιλιά Γεωργίου του Β, βασίλισσας Ολγας. Ο άλλος Γεώργιος ο Β΄ αποκαλύπτει κι αυτός το μνημείο του δικού του δυναστικού προγόνου που τού αντιστοιχεί...

                                                                                                                            
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: