Η Αλεξία αδυνατεί να πάρει θέση. Να πάρει μήπως ο Γιωργάκης;

Ω! οι ευτυχισμένες μέρες της αγαστής συνεργασίας των δύο ηγεμονικών οίκων!

Τέτοια μέρα πριν σαρανταπέντε χρόνια δυό οικογένειες βγάλαν μαχαίρια.

Η δυναστεία των Γλύξμπουργκ: μιά σφιχτά δεμένη οικογένεια.

Η μιά είχε βασιλιά στο σόι της και η άλλη πρωθυπουργό.

Η δυναστεία των Παπανδρέου-Τσαντ: μιά σφιχτά δεμένη οικογένεια.

Δυό χρόνια πριν τάχαν βρεί και ο βασιλιάς βοήθησε τον αρχηγό της άλλης να γίνει πρωθυπουργός. Του σύστησε και κάτι παιδιά δικά του να του ενισχύσουν την προεκλογική εκστρατεία κι έτσι να μπούν στο κόμμα του και αυθεντικές φιλοβασιλικές ψήφοι. Οι σχέσεις των δύο οικογενειών ποτέ δεν θα μπορούσαν νάναι καλύτερες. Ο βασιλιάς, σχεδόν βυζασταρούδι ακόμη-γιά τα μέτρα της πολιτικής φυσικά-χαλαρωμένος και πλούσια προικισμένος από τηνοικονομική γενναιοδωρία της έμπιστης του κυβέρνησης, προχώρησε σε γάμο με μιά δανέζα πριγκήπισσα-οι γάμοι που τελέστηκαν στην Αθήνα είχαν το κλέος και τη λάμψη αντίστοιχων ευρωπαϊκών και καρπός αυτού του γάμου ήταν μιά τροφαντή πριγκηποπούλα τεσσάρων κάτι κιλών, που το όνομα της θα ήταν Αλεξία.

Μοίρα κακή όμως τόφερε και το μωρό αυτό να μην σταθεί τυχερό γιά την οικογένεια του Βασιλιά, γιατί τις μέρες που γεννιόνταν το ζουμπουρλούδικο μωρό, ο Βασιλιάς και ο Πρωθυπουργός βγάλαν τα μαχαίρια. Φαίνεται πώς κάπου ο Πρωθυπουργός αθέτησε τις συμφωνίες που έκανε με το Βασιλιά και- έχοντας και τη λαϊκή ψήφο σχετικά φρέσκια είπε να κάνει το κομμάτι του απέναντι στο Βασιλιά και κύρη του. Και είπε ο Βασιλιάς: δεν σφάξανε! Και έστειλε το πρωθυπουργό του στη σύνταξη-γιά πάντα όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων. Αυτό πολύ του κακοφάνηκε του Πρωθυπουργού, πούταν πεισματάρης μόνο όσο οι γέροι μπορεί νάναι και το κράτησε μανιάτικο.

Θα στη ρίξω εγώ τη δυναστεία παλιοδανέζικε φλώρε και θα φτιάξω δικιά μου, είπε κι έκλεισε δυνατά γιά πάντα την πόρτα πίσω του. Φτάνοντας στο δικό του ανάκτορο-κάστρο, στο περιβόητο πιά Καστρί, έπεσε στην αγκαλια της αγωνιούσας οικογένειας του, στα φιλιά τους , στις αγκαλιές τους και στα χάδια τους.

-Λοιπόν στρωνόμαστε στη δουλειά είπε. Η Ελλάδα χρειάζεται μιά ελληνόηχη δυναστεία. Ούτε Βιττελσμπαχ, ούτε Γλύξμπουργκ ούτε όλα αυτά τα δυσκολόπροφερτα ξενικά. Χρειάζεται ελληνικά ονόματα, ευκολοδιάβαστα και οικεία. Κάτι σαν Παπαδόπουλος ας πούμε, σαν Παπαδάκης, σαν Παπαδάτος, κάτι με Παπα- τέλος πάντων.

Χορούς εσείς;

…χορούς κι εμείς!

-Παπανδρέου πατέρα,αυτό θάναι το όνομα της δυναστείας που αρμόζει στην μικρή Ελλάδα μας, βρίσκεις κάτι άλλο πιό εύκαιρο και διαθέσιμο; απάντησε ο γυιός του πρωθυπουργού και φιλόδοξος πολιτικός και ο ίδιος . Τί τα θέλεις και τί τα ψάχνεις; Η συνταγή είναι έτοιμη. Είμαστε όλοι εδώ σαν έτοιμοι από καιρό. Εχουμε το μείγμα θάρρους και δειλίας που απαιτείται από μιά δυναστεία γιά να επιβιώνει και  στους πιό δύσκολους καιρούς. Θα μοιράσουμε τους ρόλους: εσύ θα είσαι ο πατριάρχης της δυναστείας, εγώ θάμαι το μυαλό και ο ιθύνων νους της ανάπτυξης της και ο Γιωργάκης μας, το καμάρι μας ο αληθινός και πρώτος μας κληρονόμος.

Τί θάχουν πιά να προτάξουν απέναντί μας οι Γλύξμπουργκ; δουλικότητα, ενδοτικότητα; θα τη δώσουμε! Ανελληνιστική συγκρότηση; θα την έχουμε! Μαργαρίτα σε παρακαλώ κόψε τα ιδιαίτερα μαθήματα ελληνικής γλώσσας και Ιστορίας στα παιδιά, τους φτάνει και τους περισσεύει να γνωρίζουν την αμερικανική ιδιόλεκτο και τέσσερα πέντε πράγματα γιά τη μεγάλη αμερικανική ιστορία !

Τώρα να δούμε ποιός θα σε προλάβει στο νήμα της εξουσίας Γλύξμπουργκ; Η Αλεξία σου ή ο Γιωργάκης μας;

Υ.Γ. Η τότε πριγκήπισσα διάδοχος Αλεξία ιδιωτεύει κάπου στα Λονδίνα εκθρονισμένη ενώ ο τότε πρίγκηπας διάδοχος Γεώργιος   idiotεύει δημόσια σαν εκ των πραγμάτων Βασιλιας της Ελλάδας, Γεώργιος ο Β’ ο επονομαζόμενος και Τσαντ.

Αλεξία: υπήρξε κάποτε διάδοχος του θρόνου της Ελλάδας!(αλήθεια αυτή την παρασημάρα -να,μετά συγχωρήσεως!-που την κονόμησε ;αφού ο μπαμπάς της έχασε κάθε θεσμική ιδιότητα όταν αυτή ήταν νήπιο;)

Υπήρξε διάδοχος και τώρα είναι Βασιλιάς! Εσείς θα τον διαλέγατε γιά να γίνετε υποτελής του;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: