Οταν περισσεύει η βλακεία, αυγαταίνουν οι (άχρηστοι) σύμβουλοι. Η περίπτωση Παπανδρέου.

Παπανδρέου:Χρειάζομαι σύμβουλο-μαμή να μού εκμαιεύει την δυσκοίλια σκέψη

Από την «πολλά μαλλιαρή» γλώσσα τούτου του μπλογκ έχει πολλές φορές τονιστεί-πολύ πιό πριν ο Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός και ακριβώς γιά να μην γίνει- ότι μιά ελλειμματική πολιτική προσωπικότητα είναι πάντα επιρρεπής στη χρήση υπερβολικά και αφύσικα υψηλού αριθμού συμβούλων. Και επειδή αυτή η ελλειμματική προσωπικότητα δεν είναι σε θέση και να κρίνει το ποιόν αυτών των συμβούλων, αφού δεν έχει εκείνη την αναγκαία κριτική σκέψη και την διαίσθηση που να βοηθά σε μιά σωστή κρίση και τελικά επιλογή, είναι σφόδρα πιθανό οι σύμβουλοι που θα διαλέξει να μην είναι οι κατάλληλοι, αφού είναι εξαιρετικά επισφαλές, επειδή είναι θολό, το βασικό κριτήριο επιλογής τους.

Αλεξ Ρόντος:να σύμβουλος, να μάλαμα! Τα πλοκάμια της πολιτικό-οικονομικής μαφίας!

Ενας τέτοιος ηγέτης γίνεται ΕΡΜΑΙΟ των κάθε λογής ατόμων προθυμοποιούνται να τον συμβουλεύσουν, με άδηλα ο καθένας κίνητρα και από απροσδιόριστη θεσμική προέλευση. Αν σ’αυτό προστεθεί ότι ο ηγέτης μετά βίας μπορεί να αρθρώσει -αλλά και αντίστοιχα να καταλάβει- συγκροτημένο λόγο όχι μόνο στη γλώσσα της μητριάς πατρίδας του αλλά ακόμη και στην μητρική του γλώσσα-είπαμε ελλειμματική διανοητική προσωπικότητα αναντίστοιχη με τα πολύ υψηλά και πολύσύνθετα καθήκοντα που, ως μη ώφειλε, επωμίζεται- τότε βρισκόμαστε σε ένα σίγουρα εγκατεστημένο πολιτικό και εθνικό δράμα γιά την άτυχη χώρα αυτού του ηγέτη. Η αλήθεια είναι ότι σαρκάζουμε στην προσπάθεια μας να αμυνθούμε στο πρόβλημα, γιατί η περίπτωση του ηγέτη βρίθει και επιθεωρησιακών ευκαιριών. Το δράμα όμως είναι δράμα και είναι εδώ.

Η ζωή μας ποδήλατο! Θ'αφήνατε ποτέ ένα τέτοιο ατζαμή ποδήλατη να σας οδηγήσει στα πεπρωμένας σας;

Advertisements

5 Σχόλια to “Οταν περισσεύει η βλακεία, αυγαταίνουν οι (άχρηστοι) σύμβουλοι. Η περίπτωση Παπανδρέου.”

 1. Orestios Says:

  Αυτό που ήταν πεποίθησή σου πριν της εκλογές, μετά από αυτές οφείλει να προβληματίσει όλους τους Έλληνες πια.
  Οι αποφάσεις του GAP επηρεάζουν την ζωή όλων μας.
  Τό ερώτημα που προκύπτει είναι: Συμβαίνει κάτι με την διανοητική κατάσταση του GAP και χρειάζεται τόσους συμβούλους?

 2. iconology2009 Says:

  Γιά να μιλήσω με λέξη που λέγεται ότι χρησιμοποίησε ο ΓΑΠ στο τελευταίο του γιαλαντζί κείμενο:μιλάς γιά το αυτονόητο,δηλαδή του Παπανδρέου το ανόητο!
  Μα ο λόγος που εδώ και 6 χρόνια είμαι στρατευμένος στην απαξίωση και αποδόμηση αυτού του απίθανου ατόμου είναι η ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ. Βγάζει μάτι!(και τώρα που έγινε και εξουσία προκαλεί και άλλες ακόμη χειρότερες αναπηρίες.Ο πνευματικά ανάπηρος!).

  Υ.Γ. Σκέφτομαι πόσο κρίμα είναι ότι δεν κρατούσα αντίγραφα των αναρτήσεων που έκανα στο μπλογκ του Λάιφο όπου από το Δεκέμβρη του 2007 έκανα συστηματικά αντιπαπανδρεϊκές αναρτήσεις και όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα τα προέβλεπα (ειδικά το θέμα της εξάρτησης από τους συμβούλους-όχι το θέμα ΔΝΤ δεν το είχα προβλέψει, δε έχω οικονομικές γνώσεις γιά να διαβάζω αυτή την σπουδαία παράμετρο της πολιτικής. Τα υπόλοιπα όμως τα είχα δεί και τα είχα γράψει με αρκετή διαύγεια και ένταση. Γι’αυτό και δεν συγχωρώ ότι μου έσβησαν όλο το λογαριασμό και με τις 600 τόσες αναρτήσεις. Δεν χωνεύεται με τίποτε και δείχνει και αυτό την παρεμβατικότητα του παπανδρεϊσμού ακόμη και σε θέματα λόγου και την επιβολή ανελέητης λογοκρισίας αν χρειαστεί).

 3. Orestios Says:

  Η αυταρχική λογοκρισία Άικ δείζνει μικρή ανοχή στην κριτική. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του παπανδρεϊσμού. Η κριτική.

 4. iconology2009 Says:

  Μα επί της ουσίας ο Παπανδρέου είναι φτιαγμένος από τη στόφα που φτιάχνονται οι τυραννοι:έχει όλα τις προύποθέσεις και τα συστατικά:ανασφάλεια και βλακεία!

 5. Orestios Says:

  Αυτά δεν είναι αδύναμα σημεία. Αυτά είναι προσόντα!
  Αδύναμο σημείο είναι η κριτική. Αυτή φοβούνται γιατί ξεσκεπάζει όλη την δολιότητά τους και τα αδύναμα σημεία τους. Καταστρέφει την εικόνα. Την εικόνα για την οποία παλεύουν να διατηρήσουν εν είδει προσωπολατρείας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: