Με 3.000 $ τη μέρα τι αγοράζεις;

Παντρεμένος με την Στάη της Γαλλίας-αλήθεια και η Sinclair της Ελλάδας με τραπεζίτη δεν ήταν παντρεμένη;-δικτυώθηκε σαν κάθε καλός σοσιαλιστής του κώλου με την μιντιοκρατία, που τον προωθούσε στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Παραλλαγή με τα δικά μας δηλαδή.

Η μπερμπαντιά δεν είναι κατ’ανάγκη μια κακή ιδιότητα στον άνδρα. Αρκεί να είναι  ανδρισμός καθαρός και όχι θρασύδειλο αντριλίκι που μετράει το μπόι του και τις λοιπές διαστάσεις του από τα φράγκα που διαθέτει ή έχει τη δυνατότητα να διαθέσει για να πληρώσει έναν ύπνο του και που αυθαίρετα νομίζει ότι επειδή πληρώνει τρεις χιλιάδες δολάρια για το κρεβάτι ενός ύπνου, νομίζει ότι νοικιάζει και ανθρώπινα πλάσματα σαν σεξουαλικά εξαρτήματα αυτού του ακριβοπληρωμένου-ακόμη και για έπιπλο!-κρεβατιού.

Το σκάνδαλο του Στρος Καν δεν είναι σεξουαλικό σκάνδαλο παρά μόνο επιφανειακά. Έχει τα εξωτερικά γνωρίσματα ενός τέτοιου σκανδάλου αλλά δεν υπάρχει τίποτε το πικάντικο και γαργαλιστικό στη περίπτωση.Γιατί δεν έχει τίποτε το πικάντικο ένας βιασμός. Και ναι μεν προκαλεί έκπληξη η είδηση αλλά υπάρχει μια κάποια πιθανότητα να μην πρέπει να την προκαλεί. Και εξηγούμαι. Γιατί ο προϊστάμενος του ΔΝΤ, του οργανισμού που κύριο σκοπό του έχει να διαχειρίζεται την τύχη οικονομικά πτωχευμένων λαών, γιατί λοιπόν θα πρέπει να κοιμάται σε σουΐτες των τριών χιλιάδων δολαρίων τη βραδιά; Αυτοί στο ΔΝΤ που εγκρίνουν ένα τέτοιο κονδύλι από ποια είδους ηθική κινήθηκαν προς μια τέτοια έωλη ηθικά έγκριση; Τι δείγμα γραφής προσφέρουν στους λαούς που ταλαιπωρούν με την αναλγησία τους, με την αναλγησία των επώδυνων και σκληρών τους μέτρων σε βάρος ανθρώπων που με τρείς χιλάδες δολάρια υπήρχε το ενδεχόμενο να περάσουν ακόμη και μερικά χρόνια ζωής;(μίζερης, ναι, αλλά ζωής). Θέλω να πω ότι όταν το ανώτατο πολιτικό προσωπικό-γιατί αυτό είναι είναι και ήθελε να είναι ο Στρος Καν-σκέφτεται με όρους όχι απλά προσωπικού βολέματος αλλά σκανδαλιστικά τρυφηλού βίου, τότε αυτή η τρυφηλότητα γίνεται το γόνιμο έδαφος που από την μια θα θρέψει την αλαζονεία και από την άλλη με την αναστολή και την άρση της λογικής θα θρέψει την θρασεία εκείνη λαγνεία-που αν μάλιστα είναι και γεροντική καταντάει πια και ύβρις-και που αναπόδραστα θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε επεισόδια τύπου Sofitel στο Manhattan. Θέλω να πω, προχωρώντας ακόμη πιο πέρα το συλλογισμό μου, ότι με το να εγκρίνουν ένα τέτοιο μυθώδες ποσό για μιας βραδιάς ύπνο στον προϊστάμενο του ΔΝΤ, οι αρμόδιοι του ΔΝΤ δημιούργησαν τις προϋποθέσεις του να καταλάβει ο καλά γνωρίζων τα οικονομικά επιφανής αυτός αλήτης, ότι δικαιούται και τα παρελκόμενα -όπως αυτός τα αντιλαμβάνονταν φυσικά-μιας τέτοιας ακριβής μίσθωσης. Και με το διεστραμμένο του μυαλό καταλάβαινε ή μάλλον ήθελε να εννοήσει ότι αυτά δεν ήταν τα σαπουνάκια του ξενοδοχείου ούτε οι ενδεχομένως κολαρισμένες πετσέτες. Η απαίτηση του λοιπόν-που προφανώς συνάντησε άρνηση-του φάνηκε ανεξήγητο πώς ήταν δυνατόν να μην ικανοποιηθεί. Φαίνεται πως είχε συνηθίσει να συμπεριλαμβάνονται στα ακριβά οδοιπορικά του και αυτού του είδους οι εξυπηρετήσεις, που προφανώς ως τώρα ικανοποιούνταν(φυσικά και αρνούμαι να δεχτώ ότι στα τέσσερα χρόνια θητείας του στο ΔΝΤ ήταν αυτή η πρώτη φορά που ζητούσε μια τέτοιου είδους εκδούλευση-η απόπειρα βιασμού ουσιαστικά είναι αποτέλεσμα της έκπληξης που του προκάλεσε η απροσδόκητη άρνηση του θύματος του).

Οι άνθρωποι με πάθη είναι όμορφοι άνθρωποι-ειδικά αν από τα πάθη τους υποφέρουν μόνο αυτοί ή τουλάχιστον πρώτα αυτοί. Προφανώς σ’αυτή την κατηγορία δεν ανήκουν αμοραλιστικά καθίκια σαν τον Στρος Καν. Ξέρω πολύ καλά ότι σήμερα το πρωΐ που ο ελληνικός λαός θ’ακούσει την ταπεινωτική είδηση για τον πρόστυχο αυτό τύπο, θα νιώσει το είδος εκείνο χαιρεκακίας γι’αυτόν που αλλιώς το λέμε και ηθική δικαίωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: