Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Ανώτατου Πολιτικού Προσωπικού( ΑΣΕΑΠΠ)

Η δυσώδης δυναστεία πνέει τα λοίσθια και ένα από τα βδελυρότερα μέλη της βγήκε στο μεϊντάνι να την υπερασπιστεί με την αδεξιότητα που μόνο η γιωργοπαπανδρεϊκή βλακεία γνωρίζει τόσο καλά

Εν όψει της εκφοράς του ολοζώντανου-καμαρωτού!-πολιτικού πτώματος του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν κυριολεκτικά αφηνιάσει οι μνηστήρες του μέλλοντος να χηρεύσει δυναστικού θρόνου: από τον ίδιο τον δυναστικό αδελφό Νίκο Παπανδρέου μέχρι τα μωροφιλόδοξα κορυφαία υπουργικά στελέχη, έχουν αποδυθεί σε μια άτυπη φρενιασμένη και λυσσώδη προεκλογική πλειοδοσία εμπρός στο μόνο εκλογικό σώμα που από το 1996 εκλέγει κομματικές ηγεσίες στο ΠΑΣΟΚ και συνακόλουθα πρωθυπουργούς: τους επιτήδειους, δυνατούς ξένους.

Άννα, να ένα βιβλίο για να μάθεις την αλφαβήτα των στοιχειωδέστερων υποχρεώσεων σου απέναντι στο λαό σου, που τις συγγνώμες σου τις βάζει στο ίδιο μέρος που εσύ έχεις το φιλότιμο σου.

Στο ΠΑΣΟΚ οι αλλαγές ηγεσίας γίνονται όσο αυτό βρίσκεται στην εξουσία. Αυτό έχει να κάνει με το ένστικτο επιβίωσης  του κόμματος, που θεωρεί ότι διασφαλίζεται καλύτερα μια ηγεσία αλλά και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της παράταξης σε σχέση με την εξουσία, όταν η ήττα απορροφηθεί από την ηγεσία που έχει ήδη αποχωρήσει και δεν συνδεθεί με την καινούργια που εγκαταστάθηκε προεκλογικά. Αλλά και όχι μόνο αυτό. Και για να τραβήξει όσο μπορεί η νέα ηγεσία μέσα στον χρόνο της εξουσίας του κυβερνητικού κόμματος, να εδραιώσει τη θέση της, να παρατείνει με νέα μορφή(αμετάλλακτη εσωτερικά φυσικά) το βίο της και να βρει πιο εύκαιρο και ευνοϊκό καιρό και συγκυρίες για την αναπόδραστη έκθεση της στο εσωτερικό εκλογικό σώμα, που θα έχει προλάβει να το υπνωτίσει με την απαραίτητη επικοινωνιακή καταιγίδα και που θα μαγέψει τα πλήθη για τα προσόντα και τη γοητευτική προσωπικότητα του νέου ηγέτη(τα ζήσαμε τόσες φορές πια που κάνουμε copy/paste βιωμάτων στον παρόντα και μέλλοντα χρόνο).

Π-α-ρ-α-λ-ή-ρ-η-μ-α! Ελεήστε τον τυφλωμένο για εξουσία ακαμάτη.

Αλλά πριν φτάσει το τελικό προϊόν στο εσωτερικό ελληνικό σώμα, πρέπει να υποβληθεί στη βάσανο μιας προεγκριτικής εκλογικής διαδικασίας, από το εκλεκτορικό σώμα που λέγεται ξένες κυρίαρχες δυνάμεις (μιλάμε πια με όρους πολιτικής του 19ου αιώνα!). Σ’αυτές ακριβώς τις δυνάμεις απευθύνονται λοιπόν οι διαγκωνιζόμενοι  μνηστήρες του ΠΑΣΟΚ. Και προσέξτε αυτό το ποιοτικό στοιχείο που διαφοροποιεί αυτή την εκλογή προέγκριση από αυτή της εκλογής από τους έλληνες ιθαγενείς. Στην εκλογή από τους μεγάλους επικυρίαρχους θα επιλεγεί εκείνος από τους υποψήφιους που θα πλειοδοτήσει-πειστικά και τεκμηριωμένα, καταβάλλοντας σαν επιπλέον αντίτιμο και τα ελάχιστα υπολείμματα ψυχής που μπορεί να διαθέτει, αν ποτέ τα διέθετε αληθινά-θα επιλεγεί λοιπόν εκείνος που θα πλειοδοτήσει σε εθνική και λαϊκή μειοδοσία, σε υποτέλεια και σε προθυμία οσφυοκαμψίας. Γι’αυτό και οι παραληρηματικές κραυγαλέες προσβολές του Λοβέρδου στο σύνολο αλλά και σε επί μέρους τάξεις της ελληνικής κοινωνίας. Γι’αυτό και η επείγουσα και εσπευσμένη ψήφιση του νέου νομοσχέδιου για την ανώτατη παιδεία από την Διαμαντοπούλου  με την εμβληματικής στόχευσης κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου-όταν πια με το καλό τα πανεπιστήμια ιδιωτικοποιηθούν ολοκληρωτικά δεν θάχουν αυτό το ενοχλητικό βαρίδι-δικαίωμα να διαχειριστούν. Γι’αυτό και η απίστευτη αυτή δέσμη μέτρων που με προθυμία ο Βενιζέλος δέχτηκε ο ίδιος να εκφωνήσει και να εισπράξει το πολιτικό τους κόστος, που στους εκλέκτορες του εξωτερικού αντιστοιχεί σε πολλές θετικές ψήφους: το αποφασιστικό, άτεγκτο ύφος του Βενιζέλου ήταν ρόλος παιγμένος για άλλο κοινό-για τους ιθαγενείς φοράει τη μάσκα του μειλίχιου και του διαλλακτικού-θυμάται κανείς το twitter που έστειλε στους αγανακτισμένους, δαρμένους και τοξικά δηλητηριασμένους του Συντάγματος;

Και τα μαχαίρια στις πισώπλατες σαν στηρίγματα μπορούν να εννοηθούν

Ζούμε σε καιρούς αληθινά πολύ δύσκολους. Μάς έχουν προδώσει οι ίδιοι οι ταγοί μας. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας ποτέ δεν ήταν αχρειότερο , δουλικότερο και πιο αδιάφορο για το λαό που καλείται να υπηρετήσει. Ξέροντας πολύ καλά ποιοι τους επιλέγουν πλειοδοτούν μόνο σ’αυτούς και με μέσο το μόνο στοιχείο που έχουν κοινό με το λαό-τη γλώσσα-εξαπατούν, προσβάλλουν και διαγουμίζουν προς χάρη των προστατών τους τη χώρα, τα σώματα και τις ψυχές των αμήχανων και αποσβολωμένων κατοίκων της.

Βενιζέλος: τι θα γίνει ρε μεγάλε; αυτή τη δαχτυλιδιά που κανονίσαμε στις 17 Ιουνίου θα την πάρουμε ποτέ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: