Θα εκλιπαρεί για το Υπουργείο Εξωτερικών!

Υπάρχει κάποιος που θα θελήσει τώρα πια να σώσει τον ΓΑΠ παραχωρώντας του το ΥΠΕΞ;

Είναι θέμα πια ωρών η πτώση του πανίβλακα. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στο τέρμα αυτής της απίθανης διετίας και στη φάση της δημιουργίας ενός μεταβατικού σχήματος που αναπόδραστα θα οδηγήσει στις εκλογές. Για όσους από μας είμαστε απέξω από τα κεντρικά της εξουσίας το μόνο που μας μένει να φανταζόμαστε με βασιμότητα αληθινό είναι οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στους διάφορους πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες. Προφανώς λοιπόν παρασκηνιακά γίνονται διαπραγματεύσεις που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν στις συζητήσεις και τη δημιουργία μιας άλλης κυβέρνησης-η δήλωση της καθόλου τυχαίας Βάσως Παπανδρέου για σχηματισμό κυβέρνησης που να εξασφαλίσει το «πακέτο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε είναι ενδεικτική. Λοιπόν κάτι μου λέει ότι σ’αυτή τη διαπράγμάτευση-μοιρασιά ο συμβιβασμένος-βασικά κουρασμένος και εξαντλημένος- Παπανδρέου θα ζητήσει σαν τρόπαιο(μην έχετε αμφιβολία ότι έτσι θα το δει) και σαν αντιστάθμισμα στην παραχώρηση της εξουσίας να του παραχωρηθεί του Υπουργείο Εξωτερικών(κάτι που φιλικά του πρόσωπα βουλευτές το έχουν εδώ και καιρό ζητήσει, προετοιμάζοντας το κλίμα καθ’υπόδειξη του προφανώς-αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Έλσα Παπαδημητρίου, πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του πανίβλακα).

Υπάρχουν πολιτικοί που θα δεχτούν να κάνουν μια τέτοια παραχώρηση σε έναν έτσι κι αλλιώς τελειωμένο; Και μάλιστα να τού παραχωρήσουν το ευαίσθητο πόστο του ΥΠΕΞ όταν μόλις προχθές υπαινίχθηκε ακόμη και ανεξαρτησία της Κρήτης;

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Θα εκλιπαρεί για το Υπουργείο Εξωτερικών!”

 1. Στράβων Αμασεύς Says:

  Ο πανίβλαξ κερδίζει δισεκατομμύρια σε κάθε του ανελκυστήριοειδή κίνηση, σε βαθμό που τελικώς μάλλον είναι πανέξυπνος παρά πανίβλαξ.

  Όσο για την καθόλου τυχαία Βάσω, έχω συγκεκριμένη άποψη, για την οποία δυστυχώς δεν πρόλαβα να αρθρογραφήσω ακόμη, άποψη ίσως μοναδική.
  Η Βάσω είναι ακριβώς αυτό που αναφέρεται στο άρθρο, καθόλου τυχαία.
  Τι σημαίνει αυτό;
  Ότι είναι ο ιδανικός χαρακτήρας για να παίξει τον ρόλο του συνειδησιακού θύματος, ενός θύματος δηλαδή που όλο πιέζεται, όλο προβληματίζεται και στο τέλος λυγίζει.
  Δηλαδή; Δηλαδή αξιοποιεί (πιθανόν σε συνεργασία με τον πανέξυπνο πανίβλακα) αυτό της ακριβώς το χαρακτηριστικό, δεν είναι καθόλου τυχαία.
  Αφού λοιπόν η καθόλου τυχαία Βάσω στο τέλος και όλως τυχαίως λυγίζει υπό «το βάρος της ευθύνης», πως να αντέξει ο καημένος ο απλός δουλευτής; Πώς να αντέξει στις πιέσεις ο γνωστός άγνωστος δουλευτάκος όταν κοτζάμ Βάσω πάντα λυγίζει στο 90′;
  Αυτός λοιπόν είναι ο ρόλος της καθόλου τυχαίας Βάσως, σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου υποδυομένη την οσιομάρτυρα ώστε τελικώς να απαλλαγούν οι δουλευτές από τις όποιες τους τύψεις (εάν έχουν τέτοιες). Ρολάκι παίζει και μάλιστα πολύ επιτυχημένα, τόσο επιτυχημένα μάλιστα ώστε ακόμη και στην 5-6η της παράσταση, ξεγελάει το ακροατήριο.
  Αναμένω Παπανδρεϊκή κωλοτούμπα, όχι από τον ΓΑΠ αλλά από την καθόλου τυχαία Βάσω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: