Ο Παπούλιας και ο Χίτλερ!

Ένα αδειανό πουκάμισο, μια θεσμική Ελένη, ένας Πρόεδρος με παντούφλες!

«Λυπάμαι πάρα πολύ, είναι ντροπή. Ήρθα να τιμήσω την πόλη. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια υβριστικά μηνύματα. Είναι ντροπή να με αποκαλούν προδότη, όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15 μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας…» Αυτές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Παπούλια λίγο πριν αφήσει την εξέδρα της ματαιωμένης παρέλασης στην Θεσσαλονίκη την 28η Οκτωβρίου. Ο Πρόεδρος λοιπόν που πρόθυμα υπογράφει δανειακές συμβάσεις είτε πρόκειται για αγορά οικιών ανοχής είτε πρόκειται για δανειακές συμβάσεις εθνικής και λαϊκής υποταγής ήταν ο μικρός ήρωας που δεν υποπτευόμασταν καν!

Η πρώτη μοιραία υπογραφή: ο ήρωας Πρόεδρος Χίντενμπουργκ υπογράφει το πρωτόκολλο ορκωμοσίας του Αδόλφου Χίτλερ σαν Καγκελλάριου. Θα ακολουθήσουν κι άλλες υπογραφές...

Είχε και η Γερμανία τέτοιο Πρόεδρο κάποτε. Ήρωα! Τον μεγαλύτερο. Ο γερμανομαθής Παπούλιας σίγουρα τον έχει ακουστά. Paul von Hindenburg! Ο στρατάρχης των λίγων κερδοφόρων μαχών της Γερμανίας και μεγάλος ήρωας του Α΄Παγκόσμιου Πόλεμου που εν είδει τιμής για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα αξιώθηκε να εκλεγεί Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας δυό φορές(σαν τον καημένο τον Παπούλια) και μάλιστα σε μεγάλη ηλικία(και πάλι σαν τον καημένο τον Παπούλια. Με το αναμφισβήτητα αυξημένο θεσμικό του κύρος έγινε το άβουλο(αντίθετα από τον καημένο τον Παπούλια που το κάνει απόλυτα ενσυνείδητα και ηθελημένα) εργαλείο ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πέρασε με την υπογραφή του όλους τους νόμους που κατέστησαν νόμιμα-άρα ηθικά- δικτάτορα τον Αδόλφο Χίτλερ. Σε συνάντηση του με τον Φύρερ λίγο πριν πεθάνει ο πνευματικά ακυρωμένος υπέργηρος Πρόεδρος-πρώην ήρωας, σαν τον καημένο τον Παπούλια-αποκάλεσε τον Χίτλερ Μεγαλειότατο! Μια μέρα μετά ξεψύχισε έχοντας λιποψυχίσει πολλές φορές στη διάρκεια της μακρόχρονης Προεδρικής του θητείας-σαν τον καημένο τον Παπούλια!

Συνάντηση του -ήρωα!-Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Παπούλια με τον θριαμβευτή της χτεσινής κοινοβουλευτικής μάχης κύριο Γιώργο Παπανδρέου!

Υ.Γ. Η ειρωνεία της Ιστορίας: ο Χίντενμπουργκ ακόμη και σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε φανατικός φιλομοναρχικός! Αντίστοιχα ο καημένος ο Παπούλιας φανατικά φιλοδυναστικός -προσκολλημένος στην υπηρεσία της δυναστείας-Παπανδρεϊκός!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: