Εμπρός για μια ακόμη πιο δεξιά Αριστερά!(Πέτρος Τατσόπουλος)

Ο οργίλος διανοούμενος, πεζοδρομιαζόμενος και κουραδομαγκιαζόμενος δίπλα σε τσουλάρες της ΝΔ, σε τράγους του Καρατζαφύρερ(Παπα-Τσάκαλος!) στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα! Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού στα στούντιο του δεινόσαυρου της κίτρινης δημοσιογραφίας.

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιέλαβε στις τάξεις των υποψηφίων του, στην μητέρα των αντιμνημονιακών μαχών δύο χρόνων, τον Πέτρο Τατσόπουλο, κατάλαβα ότι, κάποιο λάκκο έχει η αντιμνημονιακή φάβα του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν διαψεύστηκα γι’αυτήν την επιφύλαξη μου. Ασφαλώς και δεν είναι ώρα να κριθεί εδώ το συγγραφικό ταλέντο ή όχι του Τατσόπουλου-το μαρτυρεί σε τελευταία η ανύπαρκτη απήχηση του στο εξωτερικό. Εν πάση περιπτώσει ο γραφιάς αυτός κάνει το είδος της καριέρας που, στην Ελλάδα, αυτό λέγεται συγγραφέας, εγώ όμως θα το αποκαλούσα εργολαβίες . Μια γι’αυτόν τον εκδότη, μια για τον άλλον. Πότε για τον ΔΟΛ,π’οτε για τον Αλαφούζο. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή ακόμη κι αν γίνεται με τον ελεεινότερο τρόπο-αν π.χ. για να τραβήξεις την προσοχή όταν βρίσκεσαι στο συγγραφικό πεζοδρόμιο όπου εκδίδεσαι, προβάλλεις την τριχωτή μπουτάρα του πνεύματος σου-με κατεβασμένη τη φιλέ κάλτσα εξυπακούεται- και γράψεις πάνω κάτι σκαμπρόζικο και πιασάρικο που να στρέψει όλους τους προβολείς πάνω σου, για τον Κολοκοτρώνη ας πούμε και πόσο πιθανό είναι να ήταν gay! Μιλάμε για τέτοιου επιπέδου διανοούμενο και μιλάμε για τέτοιου επιπέδου απόκτημα του ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι των προεκλογικών μεταγραφών-σίγουρα τον λιγουρεύονταν η μουσίτσα του γιωργοσημιτικού πασοκισμού, ο Κουβέλης-και αυτός αντίστοιχα όπως εξάλλου δήλωσε.

Φυσικά και μια τέτοια ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ μορφή σε όλη την προεκλογική περίοδο είχε σκανδαλιστικά προνομιακή μεταχείριση από την μιντιοκρατία, για την οποία εξάλλου έχει δουλέψει με ζήλο νεοφώτιστου. Δεν είναι εκεί το θέμα φυσικά. Ο άνθρωπος είναι καλά δικτυωμένος και αυτού του φυράματος τα άτομα κινούνται με ευλιγισία ποντικού στα υπόγεια και τα παρασκήνια της προβολής, έτσι ώστε, όταν χρειαστεί, να βρεθούν με ευκολία και στο προσκήνιο. Το θέμα είναι ότι αυτό το κατά βάση απολίτικο και χωρίς ιδεολογία-εκτός από τον ασυναγώνιστο τυχοδιωκτισμό του, ιδεολογία σούπερ γουάου!-άτομο κάνει τον κήνσορα και τον ιδεολογικό τιμητή προς μιαν αριστερά που τη θέλει αφυδατωμένη ιδεολογικά και σαν μόνο λόγο ύπαρξης της τον κυβερνητισμό, αδιάφορο του πια πολιτική εφαρμόζει, ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί, ποιες προτεραιότητες βάζει. Πρώτα-πρώτα ομολογεί ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ! κατά δεύτερο λόγο ομολογεί ότι είναι οπαδός-ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ!-των συνευρέσεων με αυτό που κομψά αποκαλείται αριστερά και που αποκλείει εκ προοιμίου την αριστερά εκείνη που δεν του φαίνεται κομψή.

Αλήθεια τι είδους αριστερά είναι αυτή που βλέπει πιο πιθανό ένα φλερτ με ΠΑΣΟΚους του νεοφολελευθερισμού(Ραγκούσης ας πούμε) ή κομψούς-όχι τους μπρουτάλ παλαιοδεξιούς δηλαδή-νεοδεξιούς του στυλ Άρη Σπηλιωτόπουλου, Κωστή Χατζηδάκη, Κούλη Μητσοτάκη, Νίκου Δένδια, αυτούς δηλαδή που ευνοεί και η μιντιοκρατία; Τι δι’αολο αριστερά είναι αυτή ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΚΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ; Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι αριστερά παρά μόνο στο βαθμό που αριστερά είναι ένα άδειο πουκάμισο, μια χωρίς νόημα λέξη. Πάνω απόλα και πρώτα απόλα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Είναι η απόλυτη, η θεμελιακή διαφορά από τα αστικά κόμματα. Πόσο νομιμοποιείται κάποιος να αποκαλεί εαυτόν αριστερό και να μην έχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; Επειδή τότε δεν θα σε παίζουν οι μιντιάρχες; Επειδή έτσι δεν θα σε θέλουν στο παιχνίδι της εξουσίας;( Εκατό φορές να μη σε βάλουν!). Αυτό να εννοεί λοιπόν ο Τατσόπουλος-παιδί της μιντιοκρατίας, μην το ξεχνάμε-όταν λέει:»…Ή θα υποχρεωθεί να αλλάξει η Αριστερά ή θα τιμωρηθεί!»; Και το ίδιο δεν εννοεί όταν παραλλάσσει τη διατύπωση, εξειδικεύοντας όμως:«Την 7η Μαΐου θα χρειαστεί όλοι να κάνουμε συμβιβασμούς» ; Μπα; Και ποιους καλέ; Αλήθεια είναι ενήμερο το κόμμα σου όταν διασπείρεις τέτοιες απόψεις και μάλιστα προεκλογικά, συμπληρώνοντας μάλιστα εντελώς ανόρθοδοξα και αντιδεοντολογικά για μια τόσο μεγάλη μάχη ότι, το ΠΑΣΟΚ θα είναι το δεύτερο κόμμα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ και άρα σε αυτού τις απόψεις πρέπει να συρθούμε και όχι εμείς να έχουμε τον ηγετικό ρόλο στην κατάθεση των ιδεών. Θα τον θεωρούσα Δούρειο Ίππο αν πίστευα ότι όλα αυτά γίνονται εν αγνοία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σίγουρο ότι τον ακούν στον ΣΥΡΙΖΑ να τα εκστομίζει με τον εκκωφαντικότερο τρόπο,δεν έχω όμως υπόψιν κανείς απ’το κόμμα αυτό να ζητήσει να τον βάλουν στη θέση του και στην τήρηση των κομματικών γραμμών, κάτι που είναι εντελώς θεμιτό παραμονές των βουλευτικών εκλογών και κάθε κόμμα προσπαθεί και να συσπειρωθεί αλλά και να παγιώσει το προφίλ του με τον διαυγέστερο δυνατό τρόπο. Αλλά φαίνεται πως εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ παίζεται παιχνίδι διπλό και τα διφορούμενα δίνουν και παίρνουν και κάποιοι είναι εντεταλμένοι να παίξουν ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. Και μια τέτοια περίπτωση και ακριβώς ένα τέτοιο ρόλο κλήθηκε να παίξει ο Τατσόπουλος-το ξαναλέμε αγαπημένο παιδί της μιντιοκρατίας που φαίνεται πως λειτουργεί και σαν γεφυροποιός ανάμεσα στα συμφέροντα που η μιντιοκρατία εκπροσωπεί και τον-θεμιτά φιλόδοξο, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ του φουσκώνουν το όνειρο-Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα στο κόμμα του.

Ο τρόπος που εκφράζεται ο Τατσόπουλος και οι προτεραιότητες που βάζει, μοιάζουν να λένε: πρωταρχικός σκοπός η κυβέρνηση-η όποια κυβέρνηση-και για τα υπόλοιπα ,μνημόνια κλπ βλέπουμε και κάνουμε, δηλ. ποιος τις χέζει αυτές τις έγνοιες, εδώ έχει τραπέζι στρωμένο για μας και θα το χάσουμε; Σε πολύ απλά ελληνικά: το σύστημα δεν αρκείται στην σπουδαία όντως γι’αυτό εναλλακτική της ΔΗΜΑΡ που μοιάζει όμως την τελευταία περίοδο να φυλλορροεί αλλά προσπαθεί να σιγουρέψει κι άλλη μία, για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στο παιχνίδι της επιβολής του. Και γι’αυτό διεμβολίζει με αχυράνθρωπους του σαν τον Τατσόπουλο το χώρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: