Το ωραιότερο νόμισμα του κόσμου: η Δραχμή!

Και όμως! Όποιον μελετητή της Ιστορίας της Τέχνης του Νομίσματος και να ρωτήσετε, όλοι θα σας απαντήσουν, με μια ψυχή, με μια φωνή, ότι το ωραιότερο νόμισμα του κόσμου είναι αυτό το ασημένιο δεκάδραχμο από τις Συρακούσες: η Μόνα Λίζα των νομισμάτων! Ας οπλιστούμε λοιπόν με σθένος και ας ετοιμαστούμε για τη μεγάλη ώρα που όπου νάναι έρχεται. Στο νέο μας πια, παμπάλαιο, νόμισμα-δικό μας, ΔΙΚΟ μας, καταδικό μας!- ας τυπώσουμε ξανά αυτές τις διαχρονικές μορφές ομορφιάς: τη νύμφη των νερών Αρέθουσα, την πρόσχαρα αδέξια αιγινίτικη χελώνα και την ανοιχτομάτα αθηναϊκή κουκουβάγια.

Κούτσα-κούτσα, στο τέλος θα καταφέρουμε ξανά να ορθοποδήσουμε, χωρίς την λεόντεια συμμαχία των Ούνων δανειστών μας.

Είμαστε περισσότερο ανοιχτομάτες από τους συνεταίρους μας και λιγότερο αρπαχτικά από αυτούς.

2 Σχόλια to “Το ωραιότερο νόμισμα του κόσμου: η Δραχμή!”

 1. Στράβων Αμασεύς Says:

  Πολύ χαίρομαι για την ανάρτησι σου.
  Στην εφαρμογή τώρα, θέλω να φαντασιώνομαι; ποιος ξέρει! ότι ένα τέτοιο νόμισμα μιας ελευθέρας χώρας, θα έχει πραγματική αξία σαν νόμισμα. Θα είναι το πρώτο νόμισμα στον κόσμο που δεν θα έχει αξία επειδή θα είναι συσχετισμένο με τον χρυσό ή με το πετρέλαιο αλλά με άμεσο σύνδεσι με την ιστορία της ανθρωπότητος. Και αυτό το ιστορικό νόμισμα μόνον μία χώρα μπορεί να το κόψει.
  Για να μην γίνει όμως σούπα η δραχμή, χρειάζονται και οι οβολοί για τις καθημερινές συναλλαγές.
  Είμαι σίγουρος για την επιτυχία της ιστορικής δραχμής. Απορώ γιατί περιμένουμε τόσα χρόνια χωρίς δραχμάς. Δεν είναι μόνον ένα νόμισμα, είναι η ίδια μας η ψυχή.

  • iconology2009 Says:

   Αποδείχτηκε πια ότι το εθνικό νόμισμα είναι η ουσία της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας μιας χώρας και καμιά χώρα δεν έχει περισσότερο τέτοια δικαιώματα στην κυριαρχία και την αξιοπρέπεια από την χώρα που πρώτη θέσπισε το νόμισμα και αυτή που σημάδεψε την εξέλιξη του με τα πιο εμβληματικής ωραιότητας κέρματα. Να τελειώνει πια η ιδεοληψία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης-ήμουν και θιασώτης της τρομάρα μου λόγω ευρωπαϊκής κουλτούρας!-και να κοιτάξουμε άμεσα την εθνική μας επιβίωση που είναι η πρώτη και αναγκαία προϋπόθεση και για την ευημερία μας. Κανένα ευρωλιγούρικο κόμπλεξ δεν μπορεί πια να μας καθοδηγεί στην ταπείνωση. Έχουμε παρελθόν που εγγυάται το μέλλον και η εθνική αυτογνωσία δεν είναι για να θυσιαστεί για κανενός τον παγκοσμιοποιημένο σκοπό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: