Τατσόπουλος: ο Κασιδιάρης του ΣΥΡΙΖΑ

Η στιγμή που ο κουλτουρονταής Τατσόπουλος καταφέρνει συντριπτικό χτύπημα στην Παπαχρήστου. Η γροθιά της αγοραίας, της φτηνής γλώσσας και του απύλωτου στόματος-το ζήσαμε και με τον Πάγκαλο κάτι παρόμοιο- που κόκαλα δεν έχει και κόκαλα -άμα λάχει και σύνολα ανθρώπων-τσακίζει.

Σίγουρα το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό της όποιας προσωπικότητας του Κασιδιάρη-αποδεδειγμένα πια-είναι τα μπράτσα του. Αυτά που έχει και που του αντιστοιχούν και που προφανώς μόνο αυτού του στοιχείου της προσωπικότητας του κάνει χρήση. Με αυτά ήδη κάνει μεγάλη καριέρα. Αντίστοιχα, το πιο συναρπαστικό στοιχείο της προσωπικότητας του Τατσόπουλου είναι η μπρατσωμένη και χειροδικούσα χρήση του λόγου του. Ένα άλλο κοινό στοιχείο ανάμεσα σ’αυτούς τους δυό ψυχάκηδες της νέας Βουλής είναι ότι έχουν προτίμηση να προσβάλλουν γυναίκες. Αν μπει κανείς στα μπλογκ των δύο αυτών ακραία νοσηρών φαινομένων της πολιτικής μας ζωής, θα διαπιστώσει ότι έχουν πολύ και φανατισμένο γυναικείο κοινό-το σύνδρομο του Παπαχρόνη;

Ο πολύ άντρας Τατσόπουλος την μεν Παπαχρήστου-τον εξ ορισμού αδύνατο κρίκο της φάσης την προσβάλλει με τη χρήση του επώνυμου της, τους δε ισχυρούς που την ηρωοποίησαν-εκ του ασφαλούς-καθότι ισχυροί-διακριτικά και ανώνυμα. Πού να τολμήσει να αποκαλέσει χαζό τον Κουβέλη ή τον Κούβελο. Μιλάμε για τέτοιας ποιότητας ανδρισμό και γενναιότητα.

Θέλω να πω ότι μόνο φαινομενικά αυτοί οι δύο είναι αντίθετοι. Στο βάθος και στην ουσία της νοσηρής  πραγματικότητας τους είναι αδελφές ψυχές, το ίδιο ελεεινές, το ίδιο κλούβιες και το ίδιο πρόστυχες. Τους διακρίνει ο ίδιος ναρκισσισμός, η ακριβώς ίδιας υφής αυταρέσκεια και η ίδια αλαζονική αντιμετώπιση όλων όσων δεν τους ακολουθούν. Αντί να βρίσκονται στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή τους, του ψυχιάτρου τους μάλλον, βρέθηκαν από περιπλοκή και καραμπόλες των συγκυριών στα έδρανα της Βουλής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: