Καθεστωτικός ΣΥΡΙΖΑ

Για να συνεννοηθούμε κιόλας: είναι η από το βήμα της Βουλής κομψή αντιπαράθεση η πολιτική πρακτική ενός αριστερού κόμματος; Το απόλυτο σκάνδαλο της Siemens χαρίστηκε σαν τρόπαιο στους Γερμανούς και ο Τσίπρας αναλίσκεται στη ρητορεία των καλοκουρδισμένων μετρίως υψηλών τόνων; Μπορεί να κερδίζει την συμπάθεια-ποια συμπάθεια, την έγκριση λέω εγώ-του Ψυχάρη αλλά την καχυποψία των καψοχέρηδων πώς θα τη διαχειριστεί;-θα μου πεις του φτάνουν οι πελάτες που θα του φέρει το συγκρότημα.

Ok, είναι πειστική η επιχειρηματολογία του Τσίπρα για τον Καράκωστα αλλά τι σημασία έχει αυτό; Υπάρχει μια πλειοψηφία διαμορφωμένη στη Βουλή που τις πειστικές επιχειρηματολογίες τις ρίχνει στο καλάθι των σκουπιδιών. Το θέμα είναι λοιπόν για το ΣΥΡΙΖΑ και για κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης: τι γίνεται λοιπόν; επιχειρηματολογούμε επί ματαίω;  Είναι αυτό δημοκρατικό παιχνίδι αν ένα επιχείρημα πειστικό δεν μπορεί να ανατρέψει μια συμπαγή κοινοβουλευτική-ΟΧΙ πάντως ΛΑΪΚΗ!-πλειοψηφία συμφερόντων; Θα μου πεις αυτό είναι το παιχνίδι, έτσι είναι σχεδιασμένο. Ναι αλλά μήπως έτσι βολεύεται και ο ΣΥΡΙΖΑ-και κάθε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης-και οχυρώνεται πίσω από αυτό το επιχείρημα στην κρυφή, στην ανομολόγητη αλλά για όσους είναι πονηρεμένοι σαν κι εμάς-καμένοι γαρ-συμβιβαστική διάθεση κομμάτων που θέλουν διακαώς να γίνουν εξουσία ΜΟΝΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ; Δηλαδή να γίνουν εξουσία; Θέλω να πω ότι ο τρόπος που επιχειρηματολογεί και που γενικά δρα ο ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ πια ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με το παιχνίδι του ροκανίσματος αυτής της εξουσίας, σιγά σιγά μέχρι νάρθει η σειρά του κι αυτός να γίνει εξουσία. Ήρεμα, απλά, νοικοκυρεμένα, συμβιβασμένα, υποταγμένα, πειθήνια στις προδιαγραφές ενός στημένου παιχνιδιού που ούτε στο ελάχιστο αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα στρογγυλεμένα, αντιπολιτευτικά κομψά-με πόση επιμέλεια ο Τσίπρας απέφυγε και τους ελάχιστους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Στουρνάρα και πόσο εναγώνια ήταν η προσπάθεια του να τον πείσει γι’αυτό!-όλο το savoir faire του αστικού πολιτικού προσωπικού επί σκηνής. Ούτε ο ελάχιστος υπαινιγμός ρήξης-έστω κομψής κι αυτής βρε αδελφέ! Όλα στη γραμμή της πολιτικής ορθότητας. Θα το πω απλά, λαϊκά παραστατικά: Ο ΝΕΟΣ* ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ!

 

* Σαν ΝΕΟ καθεστωτικό ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ αυτόν που αρχικά προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Απλά οι εκλογές του Ιουνίου επέτειναν το φαινόμενο της καθεστωτικότητας του και φυσικά η επομένη αυτών των εκλογών και κάθε νέα επομένη μέρα που περνάει διατρανώνει αυτή την καθεστωτικότητα με ακόμη πανηγυρικότερο τρόπο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: