Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η μόνη περίπτωση να μην ισχύει τίποτε από όσα γράφω εδώ είναι να συμβεί αυτό που δείχνει η φωτογραφία: φοιτητές του Harvard να τιμούν έτσι τον επισκέπτη καθηγητή (τον ηθοποιό james Franco στη προκειμένη περίπτωση!) Λέτε να το ζήσουμε αυτό και με τον Γιώργο Παπανδρέου;

Τ’ακούσαμε κι αυτό: ο Παπανδρέου θα δώσει διαλέξεις-ακριβοπληρωμένες κιόλας, έδωσε ήδη  σε μεγάλο, επώνυμο πρακτορείο VIP γι’αυτό το λόγο σχετική εντολή-και παράλληλα θα διδάξει σαν επισκέπτης καθηγητής σε ένα Πανεπιστήμιο όχι λιγότερο διάσημο και έγκυρο από το ίδιο το Harvard! Το αστείο χοντραίνει πολύ για να γίνει ανεκτό ακόμη και σαν καλοστημένο επίμονο καλαμπούρι. Υπάρχει πρόκληση και προσβολή της νοημοσύνης μας για να δεχτούμε να μας εμπαίζει με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο μια ελεεινή, πρόστυχη οικογένεια σεσημασμένων αρπακτικών.

Λοιπόν δεν θα τα μασήσουμε τα λόγια μας κι αν θέλει ο αστοιχείωτος αμερικανοφλώρος ας μας κάνει τετρακόσιες αγωγές για ό,τι θα γράψουμε εδώ. Η αλήθεια είναι όμως μόνο μία και η κοινή λογική λέει ότι δε μπορεί να είναι άλλη: ο Γιώργος Παπανδρέου και η μαφιόζικη φαμίλια των αρπακτικών που τον περιβάλλει, τον υποθάλπει και τον υποκινεί σε όλα τα εγκλήματα του, με αυτές τις αθεμελίωτες παπαριές για πληρωμένες διαλέξεις και μαθήματα δεν  κάνει κάτι άλλο παρά ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Ποιου μαύρου χρήματος; Αυτού που ενθυλάκωσε από τις συνειδητές πράξεις και ολιγωρίες του  και σαν Πρωθυπουργός αλλά και με τις προκαταρκτικές ενέργειες του, την προεργασία ας πούμε-όταν όλα έδειχναν ότι εφορμά με κάθε βεβαιότητα προς την εξουσία-και σαν αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και που τόσο και τόσα μα τόσο αμύθητα κέρδη προσπόρισαν σε όσους έπαιξαν στο χαρτί Ελλάδα.

Παντού ακόμη και στα πιο έγκυρα και πιο σημαντικά fora πρόθυμος να μας διασύρει με τον ακυρωμένο λόγο του Εθνικού μας Προδότη.

Οι ενέργειες και οι παραλείψεις του αυτές, που φέρουν το στίγμα της απόλυτης και συνειδητής διαπόμπευσης της χώρας και της έκθεσης της στους μεγαλύτερους δυνατούς οικονομικούς κινδύνους από τα κατά τεκμήριο εγκυρότερα χείλη που είναι εκείνα του πρωθυπουργού της χώρας. Δεν υπήρξε ούτε μια μέρα που να μην κατασυκοφαντηθεί και να μην διεκτραγωδηθεί και ελεηνολογηθεί με τον φουσκωμένα δραματικότερο τρόπο-θυμιζω τη μοιραία και για τους ξένους, ειδικά τους κεφαλαιούχους, τόσο γλαφυρή λέξη:Τιτανικός!- η κατάσταση της χώρας από τους επίσημους εκπροσώπους της στα πιο προβεβλημένα διεθνή fora. Αυτό όχι ένας πρωτάρης της πολιτικής δεν θα τόκανε αλλά ούτε και οποιοσδήποτε άσχετος μ’αυτήν. Δεν θυμάμαι ποτέ και είναι σίγουρο ότι δεν θα βρεθεί τίποτε, πολιτικός άλλης χώρας από τις λεγόμενες PIGS-αυτές δηλαδή που έχουν τα δημοσιονομικά και λοιπά οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη-να καταφέρεται κατά του λαού του και να εκθέτει τόσο απροκάλυπτα την πατρίδα του στις αρπακτικές διαθέσεις των αδηφάγων αγορών.

Γιατί οι κορυφαίοι τζογαδόροι του παρασιτικού κεφαλαίου να είναι μέντορες του πρωθυπουργού μιας χώρας που εξαιτίας του πτώχευσε;

Έξυπνος δεν είναι ο Παπανδρέου-αυτό είναι σίγουρο-αλλά για να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ. Αυτός απλά πετάει τις εγκληματικές ρουκέτες και αποχωρεί με τη χαζοχαρούμενη αινιγματικότητα που εκπέμπει ένας ηλίθιος σε διατεταγμένη υπηρεσία. Τα υπόλοιπα και πιο δύσκολα τα διαχειρίζονται αλεπούδες, τα τσακάλια και οι ύαινες της επικοινωνίας.

Γιατί έγινε όλο αυτό; και γιατί το ελληνικό φαινόμενο έχει δραματικά στοιχεία που το διαφοροποιούν τόσο πολύ από όλα τα άλλα παρόμοια περιστατικά; Τι ακριβώς είναι αυτό που διαφοροποιεί την ελληνική κρίση από την πορτογαλική, την ιρλανδική, την ισπανική ή την ιταλική; ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΡΙΣΗ και ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. Και γιατί το κορυφαίο ελληνικό(ελληνικό;) πολιτικό προσωπικό που προκάλεσε με τις πράξεις και τις ολιγωρίες του το πρόβλημα ή αν θέλετε το επιτάχυνε με τόσο φρενήρη ρυθμό -για να δείξουμε εξεζητημένο και ισορρπητικό πραγματισμό χάριν επιείκειας και μόνο-στοχοποιείται, υπαινικτικά προς το παρόν αλλά παρόλα αυτά επίμονα; Έχει κάποια σημασία ότι ο Παπανδρέου είχε καλές προσωπικές σχέσεις με διάσημες προσωπικότητες του παρασιστικού κεφαλαίου του διεθνούς χρηματιστηριακού τζόγου;-Σόρος-τον δέχτηκε ακόμη και στο πρωθυπουργικό γραφείο!-Ρουμπινί αλλά και όλους τους διάσημους Νομπελίστες οικονομολόγους που λογικά θα έπρεπε-σαν σύμβουλοι του -να τον έχουν προστατέψει από τέτοιες ασύγγνωστες για υπεύθυνο πολιτικό άνδρα γκάφες;

Νεροτσουλήθρες στο Costa Navarino, τον αγαπημένο προορισμό για στυλάτες, ανέμελες διακοπές του Γιώργου Παπανδρέου-έρχεται εδώ με το επώνυμο Αναγνώστου. Την αγάπη γι’αυτό το πρόσχαρο, παιδιάστικα φασαριόζικο σπορ της νεροτσουλήθρας φαίνεται πως την απόκτησε εδώ.

Όταν κάνεις ένα έγκλημα, δεν γίνεται να μην εκτεθείς οσοδήποτε καλά και να το έχεις οργανώσει-ή μάλλον, οσοδήποτε καλά και να στο έχουν οργανώσει. Η λογική ανάλυση των πράξεων και των σκόπιμων ολιγωριών του Παπανδρέου δείχνει ξεκάθαρα το έγκλημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Αλλιώς ζούσε ο Παπανδρέου πριν γίνει Πρωθυπουργός και αλλιώς μετά. Η διαφορά δεν είναι τόσο εξόφθαλμη αλλά υπάρχουν ποιοτικά στοιχεία που την διαφοροποιούν. Ο Πρωθυπουργικός και ο μεταπρωθυπουργικός Παπανδρέου είναι πιο large στον τρόπο ζωής του. Και ας μην γελιόμαστε: οσοδήποτε γενναία και νάναι η πρωθυπουργική και βουλευτική σύνταξη βλέπεις ένα άπλωμα στα έξοδα του που δεν υπάρχει αντίστοιχο σε άλλους πρώην πρωθυπουργούς. και σε άλλους πρώην πρωθυπουργούς και μακροβιότερους στον πρωθυπουργικό θώκο και μην έχοντας κληρονομήσει απλά ένα όνομα και ένα ρολόι. Αυτή την εντύπωση ποτέ δεν την είχαμε στο προ-πρωθυπουργικό Παπανδρέου.

Δύο παράξενες, αδιερεύνητες περιπτώσεις: το σπίτι Μινέικο στο Ψυχικό και…

…και η Βίλα «Mon Plaisir»(γνωστή σαν Κωλόσπιτο) στην Εκάλη.

Το ξέρω ότι όλα αυτά που γράφω είναι όχι μόνο στα όρια της νομιμότητας, αφού δεν αποδεικνύονται αλλά και στα όρια της γελοιότητας, σαν αστείες και αθεμελίωτες σεναριολογίες. Έχω επίγνωση ότι είμαι κι εγώ εκτεθειμένος με το είδος των συλλογισμών που παραθέτω. Όμως πέρα από τη λογική μου που εξανίσταται με τα όσα παράλογα και εγκληματικά έζησα με τις πράξεις και τις παραλείψεις του Παπανδρέου. Πέρα από το κοινό λαϊκό ένστικτο που υφέρπει σαν ύπουλο φίδι και μας δηλητηριάζει γόνιμα τη σκέψη όλων των προδομένων απ’τον Παπανδρέου Ελλήνων-κυρίως των πρώην οπαδών του, εκείνων που και ένστικτο και λογική διαθέτουν τουλάχιστον-υπάρχουν και αυτές οι ύποπτα διακινούμενες πληροφορίες για τα πληρωμένα σεμινάρια που, ξέρετε τι μου θυμίζουν; τον αναχρονισμό δύο πολύ συγκεκριμένων παπανδρεϊκών ενεργειών: η μία είναι τα εκ των υστέρων εφευρεθέντα δάνεια για το «κωλόσπιτο» και το άλλο η όντως πολύ παράξενη και απροσδόκητη ανάσταση εκ της τέφρας της,της διαθήκης της Σοφίας Μινέικο-δεκαετίες μετά το θάνατο της-για το σπίτι στο Ψυχικό. Αυτά και τα υπόλοιπα τα αφήνω στην επεξεργασία της κοινής λογικής που όλοι διαθέτουμε.

Ναι, θεωρώ την οικογένεια Παπανδρέου-Τσαντ εγκληματική οικογένεια συλλήβδην και κατά συρροή. και αυτή η εγκληματική δραστηριότητα στο βαθμό που ήταν μια ιδιωτική περίπτωση θα με άφηνε αδιάφορο αφού επαγγελματικά δεν έχω να κάνω με τα εγκλήματα ιδιωτών-δεν είμαι δικηγόρος, δεν είμαι δικαστικός, δεν είμαι αστυνομικός, δεν είμαι δεσμοφύλακας, δεν είμαι καν συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών και τέλος δεν είμαι καν δημοσιογράφος. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ και αυτό φωτίζουν οι παράξενα σπασμωδικές και ανόητες αυτές εξαγγελίες του αστοιχείωτου, του αμόρφωτου, του αγράμματου Παπανδρέου για πανεπιστημιακή καριέρα-τρομάρα του!

Υ.Γ. Ξέχασα το αληθινά σημαντικότερο. Κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία και που αξίζει πραγματικά να ερευνηθεί: η απίστευτης έκτασης επικοινωνιακή εφόρμηση του Παπανδρέου και καθόλη τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του αλλά και μετά-με ειδική επίταση αυτές τις μέρες. Προφανώς τα γελοία δημοσιεύματα που χαρακτήριζαν έναν ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΒΛΑΚΑ παγκόσμιο διανοητή ήταν χρυσοπληρωμένες-αδήλωτες όμως σαν τέτοιες-καταχωρίσεις. Και φαντασθείτε για ποια μυθώδη ποσά μιλάμε όταν αυτές οι δημοσιεύσεις γίνονται στα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες του αμερικανικού κατεστημένου: μιλάμε για το TIME, το NEWSWEEK και άλλα κορυφαία έντυπα.

2 Σχόλια to “Ξέπλυμα μαύρου χρήματος”

  1. Nikos Pilos Says:

    Παραβιάζετε τα πνευματικά μου δικαιώματα αναρτώντας την φωτογραφία-πορτραίτο του Γιώργου Παπανδρέου. Παρακαλώ κατεβάστε άμεσα την εικόνα.

    • camerart2013 Says:

      Συγγνώμη για την παρατυπία. Θα το κάνω αμέσως, με μια επισήμανση μόνο: ότι αν πρόκειται για το πανιβλακότατο μοντέλο σας δεν πρέπει να μιλάμε για πνευματικό δικαίωμα αλλά για αυτιστικό δικαίωμα.Στη θέση σας θα τόκρυβα ότι τον έχω φωτογραφίσει-ξέρετε είμαι κι εγώ φωτογράφος και ξέρω πολύ καλά ότι μας τυχαίνουν στα πλαίσια της δουλειάς μας και κακοτοπιές, όπως το απίστευτα επονείδιστο του να έχουμε φωτογραφίσει, προνομιακά, τον προδότη της πατρίδας μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: