Εικόνα από το πολύ κοντινό μέλλον (Παραίτηση Παπανδρέου από το Βουλευτικό αξίωμα!)

Αυλαία για ένα μεγάλο ηγέτη

Το μεσημέρι της Κυριακής 7 Οκτωβρίου ο Νέος 😉 Πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε τηλεφώνημα του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου-επέστρεψε μόλις χθες μετά από 40ήμερη διαμονή του στο εξωτερικό- με το οποίο του ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα μετά τη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκε με την Τρόικα. Αφορμή γι’αυτή τη  παραίτηση ήταν η έκδηλα απαξιωτική, περιφρονητική αλλά και σκωπτική αντιμετώπιση που είχε ο πρώην Πρωθυπουργός από βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής, του κόμματος του μη εξαιρουμένου! Λίγο αργότερα στα γραφεία του Προέδρου της Βουλής έφτασε και η επιστολή παραίτησης του κ. Παπανδρέου που σε παγκόσμια αποκλειστικότητα μεταδίδει πρώτο το μπλογκ μας.

Η μοναξιά του κωπηλάτη πριν το τέρμα! Σ.Σ. Η φωτογραφία αυτή είναι απ’την προηγούμενη Βουλή. Δεν κατάφερα να βρω φωτογραφία από τη παρούσα περίοδο. Στις 7 Οκτωβρίου ίσως την αλλάξω με εκείνης της μέρας-αν έχει ενδιαφέρον-φωτογράφοι οπλιστείτε!

Προς τον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής

Κύριε Πρόεδρε,

Με αυτή μου την επιστολή θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα. Στην απόφαση μου αυτή οδηγήθηκα μετά από σοβαρή σκέψη και έκρινα ότι δεν μου είναι δυνατό να είμαι βουλευτής μερικής απασχόλησης, αφού έχω αναλάβει να υπηρετώ τη Πατρίδα μου-την Ελλάδα ασφαλώς!-από άλλα αξιώματα και θέσεις που κατέχω στο εξωτερικό και που συμβαίνει να χρειάζεται να λείπω για μεγάλα χρονικά διαστήματα από την όμορφη πατρίδα μας και φυσικά να παραλείπω τα καθήκοντα που έχω εδώ σαν Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και σαν αντιπρόσωπος των συμπολιτών μου της εκλογικής περιφέρειας του Νομού Αχαΐας. Να είστε βέβαιος όμως κύριε Πρόεδρε ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τη γλυκιά μας πατρίδα από όποιο μετερίζι μου τάξει η νέα μου διεθνής καριέρα και φυσικά τα καλοκαίρια μου θα τα περνάω πάντα στην Ελλάδα-την Ελλάδα μας κύριε Πρόεδρε!- και στα όμορφα νησιά της.

Υ.Γ. Παρακαλώ πολύ κύριε Πρόεδρε η ανακοίνωση της παραίτησης να γίνει μετά την ψήφιση των νέων μέτρων της Ελληνικής Κυβέρνησης ώστε και μ’αυτή τη συμβολική αλλά και τόσο ουσιαστική τελευταία παρουσία μου στην Ελληνική Βουλή να συμβάλλω για άλλη μια φορά στο καλό της ωραίας  Πατρίδας μας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Γιώργος Α. Παπανδρέου

Οι δικές μας προβλέψεις του μέλλοντος είναι πιο αληθινές από τις μούφες χαλκεύσεις του παρελθόντος

2 Σχόλια to “Εικόνα από το πολύ κοντινό μέλλον (Παραίτηση Παπανδρέου από το Βουλευτικό αξίωμα!)”

 1. Διογένης Says:

  Αχ βρε iconology, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται… Μακάρι, αλλά πού τέτοια τύχη…

 2. Στράβων Αμασεύς Says:

  Έχει και υστερόγραφο:
  «Παραιτούμενος της βουλευτικής μου έδρας αιτούμαι διερευνήσεως και αξιολογήσεως της πρωθυπουργικής αλλά και της προγενεστέρου υπουργικής μου θητείας. Εάν τυχών προκύψουν στοιχεία εις βάρους μου, είμαι στην διάθεση της δικαιοσύνης, απαλλαγμένος από το βάρος της βουλευτικής ασυλίας να αντιμετωπίσω τα όποια λάθη μου.

  Πιστεύω ότι έπραξα το πατριωτικό μου καθήκον σε όλες τις περιπτώσεις, εάν όμως προκύψουν στοιχεία της τελευταίας 30ετίας επιβαρυντικά για το πρόσωπο μου, αυτά θέλω να να αντιμετωπίσω σαν απλός Έλλην πολίτης, απαλλαγμένος από κάθε βουλευτικό προνόμιο, σεβόμενος τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

  Είμαι δε τόσο βέβαιος ότι ενήργησα ανά πάσα στιγμή με γνώμονα το πατριωτικό καθήκον, το λαϊκό και εθνικό συμφέρον που προτίθεμαι να εκκινήσω εγώ ο ίδιος δικαστικές διαδικασίες διερευνήσεως της πολιτικής μου διαδρομής ώστε να παραδώσω άσπιλο και αμόλυντο το όνομα μου στον ιστορικό του μέλλοντος».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: