Ένας όσο δύο χιλιάδες μαζί*

Η μακιαβελλική γριά σε απίστευτα κέφια! Γιατί όχι δηλαδή; Οι business sto Ellada mia khara pigkan!

Η μακιαβελλική γριά σε απίστευτα κέφια! Γιατί όχι δηλαδή; Οι business sto Ellada mia khara pigkan!

Το μπλογκ ετούτο-που από μπλογκ εικονολογίας μετατράπηκε σε πολιτικό μπλογκ με την θλιβερή αφορμή του γιωργοπαπανδρεϊκού φαινόμενου-δεν έκρυψε ποτέ την απέχθεια του σ’αυτό το πρόστυχο φαινόμενο. Και αυτό το έκανε κυρίως την περίοδο παντοδυναμίας του δυναστικού γόνου και όντας-τότε-ακόμη φιλικά διακείμενος στο ΠΑΣΟΚ(αμαρτία εξομολογημένη ουκ έστιν αμαρτία-θέλω-και ελπίζω-να πιστεύω).

Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση: master στη διαφθορά!

Ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση: master στη διαφθορά!

Τούτες τις ώρες τρέχει η σοβαρότατη πληροφορία ότι η η Μαργαρίτα Τσαντ πρώην Παπανδρέου βρέθηκε να είναι κάτοχος λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα με το μυθώδες ποσό των 550.000.000 δραχμών! Η πληροφορία δεν είναι διασταυρωμένη και δίνεται από δύο έντυπα από τα οποία το ένα-το Πρώτο Θέμα-ποτέ δεν ήταν αξιόπιστο, ενώ το δεύτερο-το ΒΗΜΑ-έχει χάσει την όποια αξιοπιστία του εδώ και παρά πολύ καιρό:πάνε δυό χρόνια που πέθανε ο Λαμπράκης, που κακά τα ψέμματα με το κύρος του επηρέαζε το ύφος του εντύπου κι ας μην το διεύθυνε πια αυτός. Όμως το γεγονός ότι η πληροφορία βγαίνει συνδυαστικά σε δύο έντυπα, αυτό σημαίνει ότι έχει κάποια βάση αλήθειας. Εξάλλου η απάντηση της Μαργαρίτας Τσαντ ή αυτού που την εκπροσωπεί τέλος πάντων-η γυναίκα δεν είναι σε θέση να συντάξει ούτε μπιλιέτο στα ελληνικά-μιλάει για όλα εκτός από την ταμπακιέρα. και ακριβώς ο τρόπος που δεν μιλάει για την επίμαχη πληροφορία, παραπέμποντας μας σε νεκρούς εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια, την εκθέτει την καημένη τη γερόντισσα ακόμη περισσότερο απόσο νομίζει ο ανόητος συντάκτης ότι την καλύπτει.

Γεώργιος Παπανδρέου-Ουίνστον Τσώρτσιλ:Ο Γενάρχης της Δυναστείας με τον άνθρωπο που μας τον εγκατέστησε στην Ελλάδα

Γεώργιος Παπανδρέου-Ουίνστον Τσώρτσιλ:Ο Γενάρχης της Δυναστείας με τον άνθρωπο που μας τον εγκατέστησε στην Ελλάδα

Το νόημα και η ουσία αυτής της ανάρτησης δεν είναι όμως το στοιχείο του σκανδάλου που αποκαλύπτεται-καμιά έκπληξη για το μπλογκ, πάντα περίμενα τα χειρότερα από αυτή τη συμμορία και αυτή η είδηση δεν είναι η χειρότερη:οι πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 και ο Δεκέμβρης του 2008 ίσως αποδειχτούν ο αληθινός κόλαφος αν και όταν αποκαλυφθούν. Το νόημα της ανάρτησης είναι ότι τώρα που η εγκάθετη δυναστεία είναι τόσο εκτεθειμένη να αποφασίσει επί τέλους το πολιτικό σύστημα να ξεκαθαρίσει τη θέση του μ’αυτήν. Το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΥ πρέπει τώρα να ξεριζωθεί μια για πάντα. Η δυναστεία αυτή που την εγκατέστησαν το εμβληματικό 1944 οι τότε κυρίαρχοι Άγγλοι και στη συνέχεια τη στήριξαν οι επόμενοι κυρίαρχοι, οι Αμερικανοί, πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να σταλεί στη θέση που της αξίζει:στο περιθώριο της Ιστορίας και για όσους από τα ζώντα μέλη της δυναστείας προκύψουν ποινικές ευθύνες, να σταλούν στο Δικαστήριο και στη συνέχεια αν έτσι αποφασιστεί,στη φυλακή. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

* Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του λογαριασμού της Μαργαρίτας Τσαντ πρώην Παπανδρέου: λένε ότι όσα λεφτά περιέχει αυτός ο λογαριασμός , ισοδυναμούν με το σύνολο των υπόλοιπων δύο χιλιάδων καταθετών της λίστας Λαγκάρντ!

Advertisements

3 Σχόλια to “Ένας όσο δύο χιλιάδες μαζί*”

 1. το ραφτάκι Says:

  «Το μπλογκ ετούτο-που από μπλογκ εικονολογίας μετατράπηκε σε πολιτικό μπλογκ με την θλιβερή αφορμή του γιωργοπαπανδρεϊκού φαινόμενου-δεν έκρυψε ποτέ την απέχθεια του σ’αυτό το πρόστυχο φαινόμενο. Και αυτό το έκανε κυρίως την περίοδο παντοδυναμίας του δυναστικού γόνου και όντας-τότε-ακόμη φιλικά διακείμενος στο ΠΑΣΟΚ(αμαρτία εξομολογημένη ουκ έστιν αμαρτία-θέλω-και ελπίζω-να πιστεύω)».
  Ανατρέχοντας σε σχόλιά σου από το 2009 δεν μπορώ να αντιληφθώ σε ποιό σημείο ήσουν φίλα προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ.Τι εννοείς ακριβώς;

  • iconology2009 Says:

   Αν κοιτάξεις καλύτερα-αφού έκανες τον κόπο και έκανες την αναδρομή-θα δεις ότι ενώ υπάρχει σκληρότατος και ανελέητος σχολιασμός για τον Παπανδρέου, δεν υπάρχει αντίστοιχος για το ΠΑΣΟΚ. Έχεις όμως δίκιο, ως ένα βαθμό να απορείς, γιατί ενδεχομένως δεν γνωρίζεις ότι πριν υπάρξω εδώ σαν μπλόγκερ είχα υπάρξει όχι μόνο σε άλλα-εικονολογικά συναφή-που στην πορεία τα εγκατέλειψα όπως και σε φόρα με το ψευδώνυμο «σεισμογράφος». Ποτέ όμως δεν ήμουν εκδηλωμένος και φανατικός οπαδός ενός κόμματος-είχα την ιδεολογική ευχέρεια να κινούμαι όπου θέλω αλλά η φιλική μου στάση προς το ΠΑΣΟΚ-σαν ατόμου, όχι σαν μπλόγκερ-ήταν σε όλους που με ήξεραν αλλά και σε άλλους που καταλάβαιναν, γνωστή. Ακριβώς από έγνοια και αγάπη για το ΠΑΣΟΚ είχα με τόσο μένος εκδηλωθεί κατά του τοξικού πολιτικού καρκινώματος που λεγόταν γιωργοπαπανδρεϊκό φαινόμενο. Το θεωρούσα πολιτική νεοπλασία, ασύμαβατη με ένα δημοκρατικό κόμμα, πολύ περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ, που ήταν από τη συγκρότηση του αντιμοναρχικό κόμμα. Πολέμησα λοιπόν τον Παπανδρέου σαν φιλικά προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ και πάντα θεωρούσα ότι ποτέ αυτό το ελεεινό άτομο δεν είχε ουσιαστική σχέση με αυτό το κόμμα. Φυσικά αυτό φαίνεται παράξενο σε κάποιον που έχει συμβατική, ποδοσφαιρικού τύπου, αντίληψη της πολιτικής οπαδοσύνης. Έφτασα στο σημείο-από αγάπη για το ΠΑΣΟΚ,να ψηφίσω ακόμη και ΝΔ-τον Ιούνιο του 2009, με τις ευρωεκλογές-γιατί θεώρησα ότι μια ήττα στις ευρωεκλογές για τον Παπανδρέου θα ήταν η έγκαιρη θρυαλλίδα που θα πυροδοτούσε την πτώση του. Προφανώς έβλεπα ποια θα ήταν η στρατηγική τύχη αυτού του κόμματος, αν πετύχαινε ο Παπανδρέου. Δυστυχώς ο Παπανδρέου θεωρήθηκε νικήτής των ευρωεκλογών και μετά από λίγους μήνες πήρε και την εξουσία. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Φυσικά τώρα το τελευταίο που με νοιάζει είναι το ΠΑΣΟΚ, η Ιστορία έχει έλθει τούμπα. Ο κληρονομικός δυναστικός γόνος δεν έκανε την αναμενόμενη όπως από τότε-το 2004!-διέβλεπα ζημιά στο κόμμα του αλλά και στην ίδια την Ελλάδα.

 2. Στράβων Αμασεύς Says:

  Ωχ, σαν τον ΓΑΠ με μαλλία είναι η Τσάντ.

  Ε κοτζάμ Τσάντ, άδεια να την έχει την τσάντα;
  Να μην κάνει και έναν τσαντάκια υιό;

  Αυτή η λατρεία στο χρήμα προφανώς και δεν είναι ίδιον των Ελλήνων αλλά μάλλον των … ακατονομάστων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: