Ο διάβολος, οι λεπτομέρειες του και ο συνήγορος του-Όταν ο Τσίπρας ξεφυλλίζει περιοδικά μόδας.

Το έμβλημα της καταναλωτικής λαχτάρας ενός αριστερού αντιμνημονιακού ηγέτη: Burberry

Το έμβλημα της καταναλωτικής λαχτάρας ενός αριστερού αντιμνημονιακού ηγέτη: Burberry

-«Είσαι υπερβολικός-ως συνήθως-όταν κρίνεις τον Τσίπρα από τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες», είπε ο συνήγορος του. Του διαβόλου.

-«Είναι δυναντόν να σχηματίζεις αξιόπιστη πολιτική κρίση επειδή κάποια στιγμή ο Τσίπρας, χαλάρωσε και έβαλε τα χέρια στις τσέπες όταν την ίδια στιγμή-του ζαχαρένιου μας!-του κρατούσαν στο ψιλόβροχο την ομπρέλα δυό, απ’τους οποίους το ένα ήταν ένα κορίτσι; μα είναι σοβαρή κριτική αυτή;» συνέχισε στον ίδιο τόνο ο συνήγορος.

Η Βασίλισσα και ο μαχμουρλής Μαχαραγιάς. Το τακτ και ο άτακτος.

Η Βασίλισσα και ο μαχμουρλής Μαχαραγιάς. Το τακτ και ο άτακτος.

Προφανώς οι μη σοβαρές ενέργειες ή αμέλειες δεν συνιστούν σοβαρή κριτική αλλά δεν ξεκαθαρίζεται αν αυτές οι ίδιες είναι ή όχι σοβαρές. Ξέρετε κάθε μας χαλαρή κίνηση ή αμέλεια τα υποκινεί η εσωτερική μας παρόρμηση ή καλύτερα η συγκρότηση της εσωτερικής μας παρόρμησης, ο εσωτερικός μας κόσμος, ο βαθύς πυρήνας του εσωτερικού μας κόσμου. Γι’αυτό άλλωστε και κάποιοι τα βάζουν τα χέρια τους στις τσέπες τους και άλλοι δεν τα βάζουν. Αν αθωώνουμε τους πρώτους είναι σαν να αγνοούμε την ευγένεια των δεύτερων. Δεν είναι μια σπασμωδική κίνηση που γίνεται επειδή πέφτει μια γλάστρα στο κεφάλι μας οπότε ασφαλώς συγχωρείται κάθε αδεξιότητα. Είναι ο βαθύτερος εαυτός μας όταν σε μια δημόσια παρουσία μας βάζουμε τα χέρια μας στις τσέπες και  όταν την ίδια ακριβώς στιγμή κάποιοι άλλοι μας κρατάνε την ομπρέλα. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Αυτό είναι ΣΗΜΕΙΟ με σημασία και κύρος ερμηνευτικό. Λέει κάτι πολύ βαθύ για την προσωπικότητα μας, που αν μη τι άλλο μοιάζει να μην ελέγχει τον εαυτό της ούτε όταν είναι χαλαρωμένη και όχι πιεζόμενη, σε κατάσταση ηερμίας και νηφαλιότητας .

Μελανούρι σε περίμενα.

Μελανούρι σε περίμενα-προσέξτε παρεμπιπτόντως το βλέμμα του περιδεούς βλάκα.

Η Ναόμι Κλάιν δεν είναι μόνο μια συναρπαστική ακτιβίστρια διανοούμενη. Είναι και μια πολύ όμορφη γυναίκα και φαντάζομαι ότι ο συνδυασμός αυτών των τριών ιδιοτήτων πρέπει να δημιουργεί μια ηδονικά παραλυτική αύρα σε όποιον έχει την τύχη να βρεθεί δίπλα της. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε το προνόμιο να συναντήσει αυτή τη μυθικά συναρπαστική γυναίκα σε δύο μέρες και λογικά το όνομα της, η μορφή της-η όμορφη-και προ πάντων τα λεγόμενα της-μην ξεχνάμε ότι το Foreign Policy τον ανακήρυξε ένα από τα 100 μυαλά της ανθρωπότητας-Global Thinker και ο Τσίπρας μετά τον Παπανδρέου!-θα στριφογύριζαν στο μυαλό του, πολύ περισσότερο που όπως βάσιμα πρέπει να υποθέσω ότι ενόψει της συνέντευξης που θα του έπαιρνε η διακεκριμένη καναδέζα θα είχε κάμποσα βράδια ξενυχτήσει διαβάζοντας το βιβλίο της. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε την τύχη να έχει συναντήσει την Ναόμι Κάμπελ-το διάσημο σέξι μοντέλο- παρά μόνο στα όνειρα του. Αυτός λοιπόν ο αριστερός, ο αγωνιστής, ο διανοούμενος όταν, δυό μέρες πριν συναντήσει την Ναόμι Κλάιν, χρειάστηκε-επειδή τον έτρωγε ο κώλος του προφανώς-να επικαλεστεί το ανάγνωσμα του, το εμβληματικό βιβλίο «Το Δόγμα του Σοκ» -κατάφερε το βίωμα του εκείνων των ημερών να το παραπέμψει στις βιωματικές ονειρώξεις των εφηβικών του χρόνων, στη Ναόμι Κάμπελ! Προφανώς οι στερήσεις της εφηβείας τον τραβάνε ακόμη απ’τη μύτη. Θα μού πείτε: «Μα είναι μια χαριτωμένη γκάφα που μπορεί να την πει κάθε ένας αυθεντικός άνθρωπος» Το σεξ έχει θράσος και τρυπώνει και στα πιο ακατάλληλα μέρη, τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Καμιά αντίρρηση και δεν το κρύβω ότι μού έγινε πολύ συμπαθής για ‘κεινη τη γκάφα του ο αυριανός μας ηγέτης. Παρόλα αυτά κι επειδή δεν είναι δα και ο μόνος άντρας πολιτικός  σ’αυτό τον πλανήτη που τον απασχολεί το σεξ, ξέρω άλλους, πολύ πιο μπερμπαντηδες απ’τον Τσίπρα που ξέρουν να αυτοκυριαρχούνται τις ορισμένες στιγμές που έτσι πρέπει. Τι διάολο ηγέτης είναι αυτός τέλος πάντων

Η καταναλωτική χαρά στο φωτεινό πρόσωπο του ηγέτη της αντιμνημονιακής αριστεράς-ποιος είπαμε ότι ήρθε;

Η καταναλωτική χαρά στο φωτεινό πρόσωπο του ηγέτη της αντιμνημονιακής αριστεράς-ποιος είπαμε ότι ήρθε;

-«Είσαι εμπαθής και αφάνταστα προκατειλημμένος και δεν αναγνωρίζεις τις σατανικές δυνάμεις του σεξ» μού είπε ο συνήγορος του διαβόλου, όταν αποκάλυψα και τη δεύτερη σημειολογικά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στην οποία κρύφτηκε ο πελάτης του. Στην τρίτη όμως εξανέστη και μού απάντησε με τα ίδια τα λόγια του πελάτη του: «Ο ελληνικός λαός έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το τι χρώμα ή τι μάρκα πουκάμισο φοράω» Έτσι ακριβώς απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί επικοινωνιακό του λάθος το ότι φόρεσε ένα τόσο εμβληματικά ακριβό ρούχο όπως το περιβόητο πια Burberry. Πρώτα απόλα είναι ενδιαφέρον ότι αρνήθηκε να παραδεχτεί αυτό το λάθος-από πόσα δύσκολα μας βγάζει μια συγγνώμη, ακόμη και αν είναι υποκριτική! Κατά δεύτερο λόγο ενώ παραδέχθηκε ότι δεν είναι σοβαρό να ασχολείται κάποιος με το χρώμα ή τη μάρκα του πουκαμίσου, παρόλα αυτά Ο ΙΔΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ! Και ξέρετε ε; Το Burberry δεν είναι ρούχο που θα το βρεις σε ένα καλό μαγαζί της γειτονιάς σου-μην αναφέρω μάρκες, καταλαβαινόμαστε. Το ρούχο αυτό το ξέρουν και το αποκτούν όσοι τρελαμένα ασχολούνται όλη τη μέρα ξεφυλλίζοντας ακριβά περιοδικά μόδας. Κάποιοι στο οικογενειακό περιβάλλον του Τσίπρα προφανώς ασχολούνται. Υπάρχει η κατάλληλη πνευματική υποδομή για να ασχολούνται. Απλά μού κάνει αλγεινή εντύπωση ότι σε καιρό Μνημονίου που ο ίδιος ο φερόμενος ηγέτης του αντιμνημονιακού αγώνα διεκτραγωδεί από μπαλκόνια, κάμερες και μικρόφωνα, κάποιοι στην οικογένεια του αγοράζουν-προφανώς!-και ξεφυλλίζουν, με καταναλωτικά αφιονισμένο οίστρο, περιοδικά μόδας και τρέχουν, τα πρώτα περισσεύουμενα λεφτά από την αυξημένη λόγω νέας θεσμικής ιδιότητας κρατική αποζημίωση, να την κάνουν στυλάτα επώνυμα ρούχα. Είχα την εντύπωση ότι αυτή η ψύχωση μόνο στο ρηχό μυαλό του Άρη Σπηλιωτόπολου υπάρχει, άντε και της νέας πολιτικής συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα,  Θεοδώρας Τζάκρη.

Θεοδώρα Τζάκρη: επεισοδιακή μνημονιακή Υπουργός.Απ'το χαρέμι του Γιωργάκη στο χαρέμι του Αλέξη-αντιμνημονιακή τώρα.

Θεοδώρα Τζάκρη: επεισοδιακή μνημονιακή Υπουργός.Απ’το χαρέμι του Γιωργάκη στο χαρέμι του Αλέξη-αντιμνημονιακή τώρα.

Ο Διάβολος στις λεπτομέρειες ή μήπως Εξ όνυχος τον -αρπακτικό-λέοντα; Όσες φορές ανέφερα αυτές τις τρεις εμβληματικά σημειολογικές στιγμές από τη ζωή του Αλέξη Τσίπρα-και οι τρεις από τη ζωή του σαν Αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης-πήρα τις ίδιες απαντήσεις: Υπερβολές! Δεν είσαι σοβαρός! Όταν ήμουν σοβαρός και κατακεραύνωνα τους ύμνους στο ΔΝΤ και τον Ομπάμα, το λέγω της κατάργησης του μνημονίου σε 15 μέρες από το σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με ένα μόνο άρθρο και από την άλλη το ξελέγω με την επαναδιαπραγμάτευση. Λες και για τα τσακίρικα μάτια του Τσίπρα στην επαναδιαπραγμάτευση θα φύγουν τα οικονομικά γεράκια και θα έρθουν κελαηδιστές καρδερίνες. Η παράξενη ασυλία που απολαμβάνει ο πρωταίτιος του εθνικού οικονομικού δράματος της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου-ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ στη ψηφοφορία για την παραπομπή του, παρόλο ότι υπάρχουν και πολλαπλάσια και πολλαπλασίως πιο θεμελιωμένα στοιχεία συγκριτικά με εκείνα που θα παρέπεμπαν το Βενιζέλο! Και φυσικά όλος αυτός ο στρατός επώνυμων δυσώνυμων γιωργοπαπανδρείκών και μη στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συνωστίζεται σαν ορδή ποντικών που έχουν εγκαταλείψει βυθιζόμενο πλοίο. Η εντελώς ασόβαρη αλλά και ιστορικά προσβλητική πρόταση του Τσίπρα πέρσι το Μάιο για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη-προσωπικά με σοκάρισε, γιατί ουσιαστικά με αυτή ο Τσίπρας καταργούσε την ίδια την προσωπική του ιστορία-όχι από περίσσεμα καρδιάς και γενναιοδωρία ασφαλώς όπως αποδείχτηκε μετά.  Οι παράξενες χορηγίες του αρνητικά εμβληματικού Σόρος και της στιγματισμένης σε κάθε ελληνική ψυχή Γιάννας Αγγελοπούλου και αλίμονο τόσα και τόσα άλλα ικανά να γεμίσουν τετρακόσιες αναρτήσεις-από τα συμπεθεριάσματα με τον εισαγγελέα Διώτη, τον σκορδόπιστο του Χρυσοχοΐδη μέχρι την επιτομή του κρατικοδίαιτου αρπακτικού που ακούει στο κακόφημο όνομα Κούλογλου.

Από προνομιακός συνεντευξιαστής του Γιωργάκη τώρα στο πλευρό του Τσίπρα. Το κρατικοδιατηλίκι στα πιο Guinesssάτα ρεκόρ του.

Από προνομιακός συνεντευξιαστής του Γιωργάκη τώρα στο πλευρό του Τσίπρα. Το κρατικοδιατηλίκι στα πιο Guinesssάτα ρεκόρ του.

Όταν λοιπόν ανέφερα αυτά, που αναντίλεκτα ανήκουν στη σφαίρα του πολιτικώς σοβαρού συνάντησα τη μούγκα ή το εικονογραφικό της ισοδύναμο: μια αμήχανη κίνηση του χεριού: «Τι την ψάχνεις τώρα; Στη πολιτική γίνονται και συμβιβασμοί». Τόσο απλά καθαρίζουν οι φανατικοί άλλα άλαλοι οπαδοί του. Όταν τους λες ότι ο βίος και η πολιτεία του Τσίπρα μετά τις εκλογές του 2012, πέρα από το εξόφθαλμα προφανές ότι παρουσιάζουν ένα απίστευτα ρηχό, ηθικά και πνευματικά ανερμάτιστο άτομο-ιδιότητες σκανδαλιστικά ταιριαστές για ένα ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ,  τον δείχνουν παράλληλα και σαν αναντίρρητο Πολιτικό Κληρονόμο του Γιώργου Παπανδρέου, τον μόνο και τον αυθεντικότερο, με την εκτάκτως δραματική έννοια ότι θα συνεχίσει την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ που προωθεί η υπερατλαντική υπερδύναμη στη περιοχή, στρίβουν το κεφάλι. Δεν θέλουν να σκεφτούν περισσότερο. Έχουν βρει κυβερνητικό αποκούμπι και δεν έχουν όρεξη για περαιτέρω  ενδοσκόπηση. Τους αρκεί η ρητορική.  Αυτού τους είδους οι ψηφοφόροι κάναν έναν εξόφθαλμα πανίβλακα πρωθυπουργό, την εποχή που η Αμερική επιτίθεται στην Ευρώπη αδειάζοντας της την οικονομική της κρίση. Αυτοί οι ίδιοι θα κάνουν πρωθυπουργό ένα ανώριμο, αμοράλ και μωροφιλόδοξο μειράκιο που από τα πρώτα του μελήματα είναι η αγορά σκανδαλιστικά ακριβών επώνυμων ρούχων, η καλοζωία και το ραχατλίκι και ίσως-αν ο Θεός του Ερωτα το επιτρέψει-η συνάντηση του με την Ναόμι-επιτέλους!-Κάμπελ. Φτου! Να φτύσω στις κάλπες σας που θα γίνουν-πάλι;;;;;;-οι τάφοι μας.

Ένα Σχόλιο to “Ο διάβολος, οι λεπτομέρειες του και ο συνήγορος του-Όταν ο Τσίπρας ξεφυλλίζει περιοδικά μόδας.”

  1. Διογένης Says:

    Μου έλυσες και μια παλιά μου απορία:

    https://iconology2009.wordpress.com/2013/02/13/%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%bf/#comment-499

    Δεν βλέπω ιδιαίτερα τηλεόραση και δεν τον ήξερα τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, τουλάχιστον δεν τον αναγνώριζα. Τώρα που το έγραψες κάτι μου είπε η φάτσα του…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: