Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον κακόφημα εμβληματικό Κάρολο Παπούλια στον πολιτικό κληρονόμο του πολυαγαπημένου Γιώργου Παπανδρέου. Η Ιστορία όταν κάνει χοντρά καλαμπούρια δεν αστειεύεται.

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον κακόφημα εμβληματικό Κάρολο Παπούλια στον πολιτικό κληρονόμο του πολυαγαπημένου του Γιώργου Παπανδρέου. Η Ιστορία όταν κάνει χοντρά καλαμπούρια δεν αστειεύεται.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-οι Αμερικανοί έχουν δώσει το ο.κ. και αυτό σημαίνει ότι αμφότερα τα αντισυμβαλλόμενα μέρη-αμερικανός επικυρίαρχος και αμερικανόδουλος υποτελής τα έχουν βρει. Το θέμα αυτό έχει λήξει ήδη από πέρσι με την επίσκεψη Τσίπρα στην Γουάσινγκτον και την ανταλλαγή εγγυήσεων ανάμεσα στα μέρη.

Είναι όμως ενδιαφέρουσα μια σημειολογική παρατήρηση που για όποιους έχουν γνώση και επίγνωση του τρόπου που λειτουργεί η φαρσική πλευρά της Ιστορίας μπορεί να έχει κάποια αξία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση γιατί το ίδιο ακριβώς αμετανόητα ανιστόρητο εκλογικό σώμα που έκανε τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, το ίδιο θα κάνει και τον Τσίπρα. Ακριβώς το ίδιο!

Εξηγούμαι. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση γιατί η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετανάστευσε προς αυτό που θεώρησε σαν προτεινόμενη εναλλακτική σ’αυτό που χρόνια τώρα ψήφιζε. Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που αδήριτη πραγματικότητα επιβάλλει στο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί πολιτικό προσωπικό από αυτό το χώρο, αφού προφανώς αυτό που ο ίδιος διαθέτει ούτε ελκυστικό ούτε οικείο είναι στο μέσο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι αναπόφευκτα ένα: στο σικέ παιχνίδι της αστικής δημοκρατίας την Ιστορία τη γράφουν οι ανιστόρητες μάζες των ψηφοφόρων που είτε θα ψηφίζουν τον πολιτικό κληρονόμο του Γιώργου Παπανδρέου πρωθυπουργό είτε θα φέρνουν με ανοιακή λήθη τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είναι τα δύο αυτά απελπιστικά νοσηρά και παρακμιακά  της πολιτικής και της ιδεολογίας φαινόμενα.

Ένα Σχόλιο to “Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”

  1. Διογένης Says:

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση γιατί το ίδιο ακριβώς αμετανόητα ανιστόρητο εκλογικό σώμα που έκανε τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, το ίδιο θα κάνει και τον Τσίπρα. Ακριβώς το ίδιο!»

    Μακάρι να σε διάβαζαν περισσότεροι, αγαπητέ icon…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: