Τσογλάνια και Ρουφιάνοι-(Παπανδρέου, Κασιδιάρης, Τσίπρας)

Ο δυναστικός γόνος και οι Ηρακλειδείς της πολιτικής αλητείας του

Ο δυναστικός γόνος και οι Ηρακλειδείς της πολιτικής αλητείας του

Για άλλη μια φορά η Λιάνα Κανέλλη έβαλε με μια μόνο λέξη της τα πράγματα στη θέση τους, διεκτραγωδώντας με ασύγκριτο τρόπο την κατάντια του πολιτικού προσωπικού. Δεν το κρύβω ότι στην αρχή η λέξη τσογλάνι με σοκάρισε, παρόλο ότι ήδη ο Βενιζέλος σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής, με αφορμή τις συνειδητά αλήτικες συμπεριφορές του νέου πολιτικού προσωπικού. Μια χωρίς όρια υστερική εξαλλοσύνη και ένας κραυγαλέος κηρυγματικός, υποκριτικός ηθικολογικός λόγος από αυτόκλητους εισαγγελείς των πολιτικών ηθών, που για να τα πετύχουν μπορούν να πατήσουν ακόμη και επί πτωμάτων. Αλλόγρονες υστερικές μαινάδες, σαν την κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, κουμπουροφόροι νεοναζιστές σαν τον Κασιδιάρη, εξωνημένοι στον αμερικανικό παράγοντα φλώροι χωρίς ίχνος ιστορικής συνείδησης όπως ο Τσίπρας και φυσικά ξεδιάντροποι αλογομούρηδες που τζογάρουν σε βάρος της ίδιας της πατρίδας τους όπως ο απερίγραπτος Παπανδρέου.

Ας ξεκινήσουμε με τον τελευταίο. Στον τύπο λέγεται ότι ο Βενιζέλος χαρακτήρισε την συμπεριφορά του στη τελευταία ψηφοφορία πολιτική αλητεία. Προφανώς χρησιμοποίησε την ακαδημαϊκότερη εκδοχή της πολύ παραστατικότερης λέξης για την περίσταση που δεν είναι παρά η λαϊκά δικαιωμένη λέξη τσογλανιά. Ο άνθρωπος που με τις ποικιλόμορφες μεθοδεύσεις του μας εγκατέστησε την οικονομική κατοχή με το ΔΝΤ και τα μνημόνια είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να το παίζει όψιμος επαναστάτης, πολύ περισσότερο που δεν είχε το στοιχειώδες κοινοβουλευτικό θάρρος να εξηγήσει με σαφήνεια τη θέση του όχι μόνο μέσα στο κόμμα του αλλά και ευρύτερα στον ελληνικό λαό μέσα στη Βουλή όπου σαν πρώην πρωθυπουργός έχει τόσα κοινοβουλευτικά προνόμια ώστε να μην δυσκολευτεί να εκφραστεί με την άνεση που θα ήθελε και θα χρειαζόταν. Αν λάβουμε υπόψη ότι με την έξοδο μας στις αγορές ουσιαστικά τερματίζουμε το μνημόνιο, θα μού μείνει λοιπόν η εύλογη απορία γιατί, κάθε φορά που κάτι πετυχαίνει η Ελληνική πλευρά, αυτός πυροδοτεί ακριβώς εκείνη τη στιγμή. Οι συμπτώσεις είναι παρά πολλές για να είναι απλά συμπτώσεις. Είναι ολοφάνερο ότι ο άνθρωπος αυτός-όλοι το υποπτευόμασταν αυτό άλλωστε-ενεργεί μεθοδευμένα προς την κατεύθυνση της υπονόμευσης. Αυτό είναι πια κοινή πεποίθηση όχι μόνο στον ελληνικό λαό και σε όλο το πολιτικό φάσμα αλλά ακόμη και ανάμεσα στους λίγους πια οπαδούς του, σύντομα πρώην, κόμματος του.

Tα τσογλάνια, τα χέρια τους και οι γυναίκες ή αλλιώς, τρόποι να είσαι τσογλάνι

Tα τσογλάνια, τα χέρια τους και οι γυναίκες ή αλλιώς, δυό τρόποι να είσαι τσογλάνι.(Η δεξιά φωτό με τον Τσίπρα από το enikos.gr)

Με την περίπτωση του Τσίπρα η τσογλανοσύνη εμπλουτίστηκε με απίστευτα καινούργιες εκδοχές. Δεν είναι μόνο η πραγματικά επιπόλαιη αντιμετώπιση του συμβάντος με τον Κασιδιάρη να γρονθοκοπά την Κανέλλη-ηγέτης της αριστεράς-και καλά!-χαχανίζει ενθουσιαστικά μπρος στη βία που ασκείται σε μια έγκριτη κοινοβουλευτικό που-εδώ το πράγμα καταντά εξωφρενικό-υφίσταται αυτή τη βία μόνο και μόνο γιατί προστάτεψε τη συνάδελφο και σύντροφο στο ίδιο κόμμα με τον Τσίπρα Ρένα Δούρου. Και όλο αυτό το επιπόλαιο δέχεται ο Τσίρπας να το περάσουν σε ένα προπαγανδιστικό φιλμ που έχει σκοπό να τον εξυμνήσει; Σπέκουλα πάνω στον ηρωϊσμό άλλων! Η επιτομή της τσογλανιάς!

Προσωπικά δεν θεωρώ κακό να θέλει να ασκήσει μομφή κατά του Στουρνάρα ή της Κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικαίωμα του και δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός γι’αυτό. Σαφώς και είναι εντελώς άλλης τάξεως το ζήτημα η αδέξια ανάγνωση του συνταγματικού άρθρου και σίγουρα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους νομικούς συμβούλους του κόμματος που μοιάζουν σκιτζήδες. Η τσογλανοειδής φύση όμως του απίθανου αυτού αλεξιπτωτιστή φανερώτεται εναργέστατα με τον εντελώς άκομψο και σαφώς αντικοινοβουλευτικό τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να εκβιάσει τον Πρόεδρο της Βουλής-δεν έχει σημασία αν αυτός είναι ο φαιδρός Μεϊμαράκης, τη θεσμική του ιδιότητα κοιτάμε. Η μεθόδευση έχει κάτι από τη συμπεριφορά του κακομαθημένου φλώρου που ασυνήθιστος στο να τού χαλάνε τα χατήρια συμπεριφέρεται σαν κοινός τραμπούκος σε αποστολή εκβιασμού. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική πιρουέτα, αυτό είναι πολιτικό περιθώριο. Είναι πεζοδρομιακή αντίληψη της πολιτικής.

Πάμε και στον έσχατο της τριάδας, τον Κασιδιάρη. Αυτή τη περίοδο η Χρυσή Αυγή όντας ακέφαλη έχει για υπαρχηγό της τον Κασιδιάρη. Το άτομο αυτό έχει φιλοδοξίες ηγετικές και δεν το κρύβει. Θεμιτό και δεν τον κρίνουμε γι’αυτό. Δικαίωμα του. Όμως με την πράξη του να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος σε μια υποκλοπή συνομιλίας-ο όποιος είναι ο συνομιλητής του, δεν είναι αυτό το σημαντικό-αυτόματα πέφτει από το ηγετικό επίπεδο στο οποίο φιλοδοξούσε να βρεθεί στο ρόλο απλού εκτελεστικού οργάνου και μάλιστα έκδηλα παράνομης φύσης. Ακύρωσε το ηγετικό του προφίλ με την προβολή αυτού του βίντεο. Ποιος θα δεχτεί ποτέ να γίνει πολιτικός συνομιλητής ενός υποκλοπέα-άσε που δεν θα το ρισκάριζε και από προσωπικό φόβο. Ότι θα είχαμε ποτέ υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος να μετέρχεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ο ΙΔΙΟΣ τέτοιες μεθοδεύσεις προφανώς ποτέ δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Πολιτικός ηγέτης ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ δεν μπορεί να έχει κανένα πολιτικό μέλλον ακόμη και αν είναι κορυφαίος φασίστας. Σ’αυτό οι ναζιστές ήταν αμείλικτοι.

Κλείνοντας θέλω να προσθέσω κάτι ακόμη. Σαφώς και υπάρχει θέμα με τον Μπαλτάκο. Η γνώμη μου είναι ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να ρίξει μια κυβέρνηση αλλά κάτι μού λέει ότι θα εισπραχτεί σαν πολιτικό κόστος στις εκλογές. Όμως τώρα που μοιάζει να έχουμε αυξημένες πιθανότητες να βγούμε στις αγορές και άρα εκ των πραγμάτων να βγούμε και απ’το Μνημόνιο,κάθε προσπάθεια να ακυρωθεί αυτή η πιθανότητα από κινήσεις υπονόμευσης θα γίνει με τους εξής όρους: τη συνδρομή γι’αυτό το σκοπό της Χρυσής Αυγής από τη μια και της πιθανής διαρροής ψήφων από τον Παπανδρέου και την ομάδα του. Όσοι θελήσουν να συνταχθούν με αυτή την όχι και τόσο ετερόκλητη ομάδα ας αναλάβουν και τη διαχείριση του επικοινωνιακού και πολιτικού κόστους που θα προκύψει. Συνέργεια με τους φασίστες δεν είναι μόνο οι τυχόν μυστικές συναντήσεις μαζί τους αλλά,  πολύ περισσότερο καθότι κλάσεις ουσιαστικότερο,  οι απροκάλυπτες και εκ των πραγμάτων προγραμματικές,  άτυπες μεν αλλά αμοιβαία επωφελείς,  συμφωνίες και συγκλίσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα επιλογές, όπως ο συνειδητός και στρατευμένος αντιευρωπαϊσμός. 

 

UPDATE: Πυκνώνουν οι πληροφορίες, πέρα από την ομολογία των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, ότι και βουλευτές άλλων κομμάτων βρίσκονται στις υποκλοπές που είχε οργανώσει το ναζιστικό αυτό μόρφωμα-σκεφθείτε μέσα στο Κοινοβούλιο αυτοί που μίλαγαν απέξω για «το μπουρδέλο η Βουλή» να το έχουν μετατρέψει με τις συμπεριφορές τους και τις δράσεις τους ακριβώς σ’αυτό που υποκριτικά κατάγγελαν. Ήδη φημολογούνται επαφές με δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από την πλευρά του ο Καμμένος-ντροπαλός και συνεσταλμένος να το ομολογήσει ευθέως-είπε ότι δεν αποκλείεται και με βουλευτές του κόμματος του να υπάρχουν τέτοιες υποκλοπές. Λοιπόν με όλα αυτά σημαίνει ότι: 1) η Χρυσή Αυγή όντως δρα εγκληματικά και το ομολογεί πια απροκάλυτα, οπότε η δίωξη στοιχειοθετείται πια και με την ομολογία των μελών της και αυτουργών των εγκλημάτων και 2) Είναι αδιανόητο για το πολιτικό σύστημα να βασιστεί στα «στοιχεία» αυτών των υποκλοπών και να οδηγηθεί σε εξελίξεις που να τις ορίσει η ατζέντα των φασιστών. Παραφωνία-αναμενόμενη-σε όλα αυτά είναι η δήλωση του Παπανδρέου ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Προφανώς ο προδοτικός γόνος είναι αυτό που από την αρχή είπαμε μέρος του σχεδιασμού που λειτουργεί συντονισμένα με τη Χρυσή Αυγή.

5 Σχόλια to “Τσογλάνια και Ρουφιάνοι-(Παπανδρέου, Κασιδιάρης, Τσίπρας)”

 1. Διογένης Says:

  Α-ψο-γος, αγαπητέ icon. Εκπληκτική πολιτική ανάλυση.

  Διαφωνώ εν μέρει μόνον με τα σχετικά με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς και είναι δικαίωμά του. Όμως ο τρόπος χρήσης του δικαιώματος προκαλεί τουλάχιστον ερωτήματα. Υποτίθεται ότι είσαι αντιμνημονιακός. Κάνεις κάτι που γνωρίζεις καλά θα καθυστερήσει την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο δια της καθυστέρησης εξόδου στις αγορές (που θα προκαλούσε η καθυστέρηση της έγκρισης της δόσης από το Eurogroup); Και έχεις το θράσος να λες μετά ότι η κυβέρνηση είναι που δρα κατ’ εντολή των δανειστών; Ή εσύ που θέλεις να μείνει η χώρα στην υποτέλεια ΑΥΤΗΣ της δανειακής σύμβασης;

  Και δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής για τις τράπεζες, ενώ και ο ΓΑΠ καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες. Αν μη τι άλλο, να μια ακόμη ύποπτη ταύτιση του ΓΑΠ με έναν εκ των παραγόντων αποσταθεροποίησης της χώρας. Τον λιγότερο σημαντικό ίσως, όπως σωστά λες σε σημερινό σου σχόλιο, πάντως αποσταθεροποιητικό επίσης…

  • camerart2013 Says:

   Για μένα το απολύτως απαράδεκτο με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμπόρευση με καταδικασμένες από την ηθική και από την συνείδηση δυνάμεις, όπως αυτό που εκ των πραγμάτων συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή και τον ΓΑΠ. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ μεν δυσανεκτικά αλλά επειδή είμαι και πραγματιστής τα θεωρώ σαν αναμενόμενα και θεμιτά. Πιστεύω όμως ότι το παιχνίδι το έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.Αν τυχόν βγούμε τελικά στις αγορές και πάει καλά η διαπραγμάτευση αυτό επικοινωνιακά είναι ανυπολόγιστα καταλυτικό. Η αντιστροφή του κλίματος θα είναι δεδομένη και σ’αυτό κανένας συστηματικά αρνητικός δεν μπορεί να κερδίζει επικοινωνιακές εντυπώσεις. Τρομολαγνεία τέλος! Ας βρουν κάτι καλύτερο πια-λίγο lifestyle ίσως. να βάλουν καμιά υποψήφια στο στυλ της Βάνα Μπάρμπα. Πολιτικά είναι χαμένοι πια.

 2. Μερόπη Says:

  Αγαπητέ #Iconology,
  Μια παλιά σου γνώριμη (δηλ. εγώ) σου βγάζει το καπέλο. Οι πολιτικές σου αναλύσεις είναι καταπληκτικές. Όταν άρχισες να κατακρίνεις το ΓΑΠ, είχα μια μικρή επιφύλαξη, αλλά οι εξελίξεις σε δικαίωσαν πλήρως. Και τώρα βλέπω ότι οι απόψεις σου ως προς ΣΥΡΙΖΑ, «Ποτάμι», ΝΔ και κλπ συμπίπτουν με τις δικές μου.

  • camerart2013 Says:

   Μερόπη γι’αυτό που χαίρομαι παρά πολύ είναι ότι σε ξαναβρίσκω. Μια τόσο ευγενική, διαλεκτική και διαλλακτική μπλόγκερ δύσκολα βρισκεται στο συνήθως αλήτικο διαδίκτυο.

   Η δικαίωση που μού πιστώνεις μακάρι να μην είχε υπάρξει ποτέ. Μακάρι να ήμουν δέκα εκατομμύρια φορές αδικαίωτος και αλλες τόσες φορές να με έφτυναν στο Σύνταγμα. Είμαι τόσο χαμένος εγώ που τον πολέμησα αυτόν τον απίθανο και επιπόλαιο άνθρωπο όσο και αυτοί-σκέψου αλήθεια: 44% του ελληνικού λαού!-που τον ψήφισαν. Και αυτοί είναι τόσο πιο χαμένοι γιατί δεν είχαν ψυλιαστεί τι έπαιζε με τον απίθανο, δηλαδή φορτώθηκαν από πανω και την απογοήτευση για μια κακή επιλογή τους.

   Εν πάση περιπτώσει υπάρχει στην Ελλάδα σοβαρό πολιτικό προσωπικό, που ξέρει να σταθεί στις δύσκολες συγκυρίες με υπευθυνότητα και να σταματήσει την κατηφόρα. Και να το ξέρεις, πιστεύω ότι μεσοπρόθεσμα αυτό το συγκυριακό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδομηθεί εις τα εξ ών συνετέθη. Θα γίνει ανασύνθεση των πολιτικών δυνάμεων που δεν θα είναι κάτι άλλο παρά αναπροσαρμογή στα νέα καλά δεδομένα.

   Υ.Γ. Ένας μπούσουλας για να διακρίνουμε τον αξιόπιστο πολιτικό από τον καραγκιόζη και τον επικίνδυνο είναι το καλό μορφωτικό του επίπεδο-ας είναι έστω και τεχνοκράτης-αλλά απαραιτήτως για ένα πολιτικό μια καλή εποπτεία της Ιστορίας, δηλαδή να ξέρουν να κάνουν ανάλυση των γεγονότων της Ιστορίας που σημαίνει ότι σχεδόν αυτόματα τα βιώματα άλλων εποχών και ίσως άλλων λαών μπορούν να τα συνθέσουν συνδυάζοντας τα με τα τρέχοντα βιώματα και ανάγκες..

   Και οι τρεις προβληματικές περσόνες της σημερινής ανάρτησης ή δεν ξέρουν καθόλου Ιστορία, ποσο μάλλον να την αναλύουν και να συνθέτουν ή έχουν ακόμη και ελλιπέστατο γενικό μορφωτικό επίπεδο όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης-δεν ξέρει καν μια ξένη γλώσσα-έστω αυτή τη μια που πια την ξέρουν οι πάντες!-ασύλληπτο!

   Τα πέντε αυτά φοβερά χρόνια-τόσο τραυματικά για ΟΛΟΥΣ μας-μπορούν να μας γίνουν τελικά χρήσιμα εκ των υστέρων. Ανήκα κι εγώ-δίκαια οργισμένος αντιγιωργοπαπανδρεϊκός γαρ-στους αντιμνημονιακούς. Τους παρωχημένους. Από δω και τώρα ανήκω σ’αυτή τη μερίδα των αντιμνημονιακών που αφήνουν το μνημόνιο πίσω με πολλή ανακούφιση και προσβλέπουν σε κάτι αληθινά καλύτερο πια. Χρυσαυγίτες, κραυγαλέοι καιροσκόποι ΣΥΡΙΖΑίοι, ξενέρωτοι ΠΟΤΑΜΙσιοι και υστερικοί ΑΝΕΛήτες ή πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα ή να εξαφανιστούν-θα τους καταπιεί η νέα πραγματικότητα. Από όλους αυτούς μόνο το ΚΚΕ έδειξε μια νηφαλιότητα παρόλο ότι ούτε μια στιγμή δεν παρεξέκλινε από τις αρχές και την ιδεολογία του. Στους τελευταίους υποκλίνομαι.

 3. Παναγιωτιδης Says:

  καλησπερα icon,
  θα ηθελα να ρωτησω εαν ειναι παρανομο να προσπαθει ενας κατηγορουμενος να βρει αποδεικτικα στοιχεια. Το βιντεο καταγραφει αυτες τις προσπαθειες του Kασιδιαρη. Αυτο που εκανε ειναι ανηθικο αλλα εχει ελαφρυντικα. Επιπλεων «αποκαλυψε» και κινησεις κυβερνητικων που θημιζουν παρακρατος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: