Δεύτερος Γύρος

Αποκλειστική φωτογραφία από τη συνάντηση του Τραπεζίτη Πάπα των Φτωχών με τον Ηγέτη της τραλάλά Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, Αλέξη Τσίπρα. Διακρίνεται εύκολα η εγκαρδιότητα που πάντα γεννιέται όταν επιβάλλεται από την ειλικρίνεια των κατεργαρέων!

Αποκλειστική φωτογραφία από τη συνάντηση του Τραπεζίτη Πάπα των Φτωχών με τον Ηγέτη της τραλαλά Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, Αλέξη Τσίπρα. Διακρίνεται εύκολα η εγκαρδιότητα που πάντα γεννιέται όταν επιβάλλεται από την ειλικρίνεια των κατεργαρέων!(Σ.Σ. Η φωτογραφία είναι λευκή όχι μόνο λόγω απαστράπτουσας παρθενικής αγνείας των πρωταγωνιστών της αλλά και γιατί ακριβώς λόγω αυτής της ιδιότητας των πρωταγωνιστών της είναι αδιάσειστα αμάχητο φωτογραφικό τεκμήριο ότι η συνάντηση όντως έλαβε χώρα 😉 ).

Έρχεται! Έρχεται! Έρχεται ο νυμφίος που θα τα ξανακάνει όλα νύχτα! Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται με τις ουρανομήκεις ευχές-όσες τα υψηλά ποσοστά που τού δίνουν και δίνοντας τα με το γκεμπελικό πες πες θα τα πάρει-των δημοσκόπων! Στη πραγματικότητα όμως αυτό που έρχεται και που ο Τσίπρας δεν θα είναι παρά μια λεπτομέρεια-σημαντικότατη, δεν αντιλέγω-της Ιστορίας, όπως ακριβώς ήταν ο Παπανδρέου το 2009, είναι ο δεύτερος γύρος του μαινόμενου οικονομικού πολέμου ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική ενόψει της γενικής ανασύνταξης των δυνάμεων στο πλανήτη μας μετά την ανάδυση του ασιατικού γίγαντα που λέγεται Κίνα. Αυτή η ανασύνταξη, αυτή η νέα Γιάλτα, προϋποθέτει ότι οι αντίπαλοι κάποια στιγμή θα έχουν παγιώσει τις θέσεις τους για να προσέλθουν στο τραπέζι της μοιρασιάς.

Σ’αυτή τη μοιρασιά oi ΗΠΑ θέλουν την Ευρώπη ή τέλος πάντων ένα σημαντικό κομμάτι της, το κατά το δυνατό στρατηγικότερο. Σ’αυτό το κομμάτι-καμιά έκπληξη!-εμπεριέχεται η Ελλάδα. Γι’αυτό και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Ελλάδα παραμένει αμείωτο και η Αμερική συνεχίζει απτόητη τις παρεμβάσεις της. Αλλά αυτή τη φορά έρχεται καλύτερα προετοιμασμένη. Τη πρώτη φορά στηρίχθηκε στον ιδανικότερο-κελεπούρι για τους αμερικανούς τον χαρακτηρίζω-εγκάθετο που θα μπορούσε να διανοηθεί ποτέ Υπερδύναμη, το Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπολόγισε όμως σωστά ότι θα καεί τόσο σύντομα και δεν θα έχει άλλη πρόσφορη έτοιμη εναλλακτική για να τον αντικαταστήσει. Έτσι όταν η Ευρωπαίοι τον έστειλαν σπίτι του να κάνει διαλέξεις αερολογίας, δεν είχαν έτοιμο τον δικό τους αντικαταστάτη του και όταν αυτός κάποια στιγμή βρέθηκε στο πρόσωπο του Τσίπρα-χάρη στην σημαδιακή κουμπαριά της εμβληματικής γιωργοπαπανδρεϊκής Λούκας Κατσέλη-ο καιρός δεν ήταν ακόμη ώριμος για το νέο φρούτο που θα μας σερβίριζαν οι απόγονοι του Πιουριφόι.

Η έτοιμη εναλλακτική των αμερικανών στο μπουνταλά Τσίπρα που είναι σίγουρο ότι θα καεί με τα πρώτα γιωργοπαπανδρεϊκά βήματα που θα πάρει.Αλλά έχουν γνώση αυτή τη φορά οι αμερικανοί φύλακες μας...

Οι N.Y. Times γράφουν ύμνους για τη Δούρου.

Ο Τσίπρας, σύμφωνα με το σχέδιο των πατρόνων του-εδώ ο γελοίος Γεωργιάδης έχει δίκιο(η γελοιότητα του δεν του αποκλείει σωστό τρόπο ανάλυσης): Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΗ- ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ συμπληρώνω εγώ- ΑΤΖΕΝΤΑ-θα κάνει αυτές τις κινήσεις, στο όνομα και καλά του δημοφιλούς εδώ στην Ελλάδα αντιμερκελισμού και θα αποπειραθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα όπως ακριβώς ο Παπανδρέου. Τετελεσμένα που θα φέρουν και πάλι την Ευρώπη μπρος σε απρόβλεπτες καταστάσεις-αδυνατώ να φανταστώ τι, όπως ποτέ κανείς μας δεν είχε φανταστεί πριν πώς θα ενεργούσε ο Παπανδρέου.  Εν πάση περιπτώσει το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό θα δημιουργήσει εκ νέου μια νέα έκρυθμη κατάσταση. Αν ο Τσίπρας καταφέρει να διεκπεραιώσει το στρατηγικό σχεδιασμό των αμερικανών-σχεδιασμός που περιλαμβάνει και τη παράδοση της ΑΟΖ στους Αμερικανούς και όχι σε Ευρωπαϊκό Consortium όπως είχε προτείνει ο Σαμαράς και είχε αποδεχτεί ασμένως η φιλοευρωπαϊκή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-βλέπε Σταθάκης-αν λοιπόν καταφέρει να τη διεκπεραιώσει αυτή την εντολή, τότε έχει καλώς. Αν όχι τότε οι αμερικανοί θα πλασάρουν την εναλλακτική τους που δεν είναι άλλη από τη Ρένα Δούρου. Ήδη με το καλημέρα της εγκατάστασης της η ναυαρχίδα του αμερικανικού κατεστημένου, οι N.Y. TIMES, πλέκουν το εγκώμιο της εκλεκτής των υπογείων του Mall στη Washington. Εκεί όπου τα μεγάλα στρατηγικά μυαλά της Αμερικής σχεδιάζουν τις προθέσεις τους πάνω στο πλανήτη και τους λαούς του. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει ένας επικοινωνιακός μαραθώνιος σε ελληνικά και διεθνή έντυπα, ώστε να αναδειχθεί το πνευματικό παιδί του Τσοχατζόπουλου* σε ηγετική πολιτική φυσιογνωμία και όταν πια δουν ότι ο Τσίπρας δεν τραβάει, θα μας πλασαριστεί-έχει γούστο εκείνη τη περίοδο Πρόεδρος των ΗΠΑ να είναι η Χίλλαρυ!-η τέλεια επικοινωνιακή κατασκευή, που ως τότε θα έχει θεοποιηθεί πια-σκεφθείτε ότι με το καλημέρα αυτής της καμπάνιας παρομοιάζεται με τον Μπλούμπεργκ. Αν γίνει πρωθυπουργίνα φαντάζεστε: ο θηλυκός Τζωρτζ Γουάσινγτον! Θα της έχουνε δώσει εν τω μεταξύ και τον απαραίτητο για εγκάθετους των αμερικανών τίτλο του GLOBAL THINKER!

Τι θέλει να πει ο ποιητής-μπλόγκερ με όλα αυτά; ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΠΑΙΔΕΣ! ΤΟ Μνημόνιο και το ΑΝΤΙμνημόνιο-όπως πλασάρεται από ύποπτες δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και τελευταία η ΔΗΜΑΡ (είναι εντελώς άλλης τάξης η αυθεντική και ιδεολογικά συνεπής θέση του ΚΚΕ, απολύτως συμβατή και καθόλα σεβαστή και με τη κοσμοθεωρία της ιδεολογίας τους και με τη στρατηγική τους)  το Αντιμνημόνιο λοιπόν είναι το δόλωμα για να τσιμπήσουμε όσους μας έχει γονατίσει η κρίση-κρίση αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης και που μας μεταφορτώθηκε χάρη στο Γιωργάκη από την υπερδύναμη. Το παιχνίδι είναι ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!!!!! Και γίνεται γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν μια ενωμένη άρα κυρίαρχη Ευρώπη που θα είναι ισότιμος συνομιλητής στη νέα Γιάλτα για την οποία μίλησα παραπάνω. Όσοι το συνειδητοποιήσουμε ότι τα συμφέροντα μας εξυπηρετούνται ασυγκρίτως καλύτερα μέσα στα πλαίσια της Ευρώπης, σαν ένα ομόσπονδο κράτος της, ακριβώς όπως αυτό το ξέρει πολύ καλά η Καλιφόρνια ή η Φλόριντα για την Αμερική, θα γλυτώσουμε την Ελλάδα από το να καταστεί στον αιώνα τον άπαντα μπανανία της Αμερικής, προτεκτοράτο της και προκεχωρημένο φυλάκιο της και αποθηκευτικό χώρος των πυρηνικών της. Μη δώσουμε την ευκαιρία στους αμερικανούς,  αυτό που δεν πέτυχαν με το Γιωργάκη να το πετύχουν με το Τσίπρα, τη Δούρου ή όποιον άλλο γλυκοτσούτσουνο εγκάθετο θελήσουν να μας πλασάρουν. Δεν θα έχουμε άλλες ευκαιρίες να διορθώσουμε τα λάθη μας. Αν δουν κι αποδούν οι ίδιοι οι γερμανοί θα μας πουλήσουν στους αμερικάνους όταν θα κληθούν στη μοιρασιά που επίκειται. Γι’αυτό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ!

* Προσέξτε το αυτό. Οι αμερικανοί δεν θέλουν να έχουν για εγκάθετους τους άτομα ακέραια. Τους θέλουν με τα κουσούρια τους, με τους σκελετούς στη ντουλάπα τους για να κροταλίζουν υπαινικτικά αν τυχόν ο εγκάθετος δείξει διαθέσεις να κάνει τσαλίμια. Στη πραγματικότητα ο σχεδιασμός πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον Σακελλαρίδη, που είχε σπουδάσει στην Αμερική,  είχε για πρώτη εναλλακτική στο Τσίπρα-όταν όμως αυτός κάηκε-ΠΡΙΝ τις εκλογές, γι’αυτούς που ήξεραν. και οι αμερικανοί ήξεραν-τότε η Δούρου μπήκε στο προσκήνιο. Και σίγουρα οι σχέσεις της Δούρου με τον καταδικασμένο Τσοχατζόπουλο πρέπει να είναι ένα συναρπαστικό κεφάλαιο του βιογραφικού της.

Ένα Σχόλιο to “Δεύτερος Γύρος”

 1. Διογένης Says:

  Ωρες ώρες αγαπητέ μου icon, έχω την εντύπωση ότι είμαστε, εγώ κι εσύ, οι μόνοι πραγματικοί αντιμνημονιακοί στην ελληνική μπλογκόσφαιρα.

  Δεν θα μπορούσα να ταυτιστώ περισσότερο, πάντως, με αυτά που γράφεις.

  Το Μνημόνιο ήταν εξαρχής η υλοποίηση ενός σεναρίου πρόκλησης συνεχών προβλημάτων στη χώρα. Μια συνεχής αυτοεκπληρούμενη προφητεία περί «χρεωκοπίας» της χώρας, η οποία θα συντηρούσε μια μόνιμη κρίση του ευρώ. Αυτό ακριβώς που υλοποιούσε ο Παπανδρέου μέχρι να «καεί» εκείνη την ηρωική 28η Οκτωβρίου 2011, που άλλαξε τα πάντα στην ελληνική μνημονιακή ιστορία.

  Δεν είναι τυχαίο ότι το μόνο που ενδιέφερε τον Παπανδρέου ήταν να βάλει τον Σαμαρά στην ιστορία του PSI και της μόνιμης – όπως νόμιζε τότε – μνημονιοποίησης της Ελλάδας.

  Δεν του βγήκε, ευτυχώς για όλους μας, όμως οι πραγματικές προθέσεις του φάνηκαν από την καταψήφιση νομοσχεδίου την παραμονή της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, που συνέπεσε με την απόπειρα πρότασης μομφής του Τσίπρα κατά του Στουρνάρα (ευτυχώς την απέτρεψε ο Βενιζέλος κόντρα στον ανεκδιήγητο Σταμάτη), που συνέπεσε με την κίνηση Κασιδιάρη να βγάλει το βίντεο με τον Μπαλτάκο – αποκαλύπτοντας έτσι και τον άθλιο μνημονιακό ρόλο της Χρυσής Αυγής, ρόλο βέβαια που μας είχε αποκαλύψει ο Μιχαλολιάκος ήδη από τη δευτερολογία του στις προγραμματικές δηλώσεις αυτής της κυβέρνησης με την απίθανη μνημονιακή ομολογία ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση, αλλά η κρίση το Μνημόνιο».

  Αν ο Παπανδρέου κάθεται (ακόμη) ήσυχος, είναι επειδή τον κρατάει ο Βενιζέλος με τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Να δούμε πόσο θα πιάνει αυτό. Όμως αν δεν υπήρχε αυτή η δικλείδα ασφαλείας, είναι βέβαιο ότι ο Παπανδρέου θα είχε ήδη ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μην βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια και για να συντηρήσει την κρίση του ευρώ.

  Οι δυνάμεις του δολαρίου (δεν λέω «Αμερικανοί», διότι δεν συμμετέχουν όλοι οι Αμερικανοί σε αυτό το σχέδιο) προσπαθούν με νύχια και με δόντα να ξανακάνουν μπάχαλο την Ελλάδα. Ο Τσίπρας είναι βασικό τους εργαλείο και από ό,τι φαίνεται η Δούρου θα παίξει και αυτή κεντρικό ρόλο σε όλα αυτά. Με ποιον τρόπο ακριβώς, θα το δούμε. Ο Θεός βοηθός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: