Τσίπρας: «Σοβαρή η καταγγελία Χαϊκάλη»(update:Η Εμπλοκή Λαζόπουλου!)

Ναι, να σας χαρώ! Τη στιγμή που από τo πρώτο λεπτό φάνηκε η φαιδρότητα των αιτιάσεων των ανεκδιήγητων πρωταγωνιστών αυτής της πρωτοφανούς ιστορίας (το τρίο στούτζες του δημόσιου βίου: Καμμένος-Χαϊκάλης-Λαζόπουλος-τώρα και μοντέρ επιλήψιμου υλικού ο τελευταίος), ο Αλέξης Τσίπρας, ο εν αναμονή πρωθυπουργός-έτσι πια τον περιγράφουν τα αμερικανικά δίκτυα που τόσο φανατικά τον προωθούν-αρκετές ώρες μετά συνεχίζει να βρίσκει τη καταγέλαστη αυτή καταγγελία ΣΟΒΑΡΗ. Ναι μεν δεν ξέρει αλλά, παρόλα αυτά, σπεύδει να τη χαρακτηρίσει σοβαρή. Σαν να μην είχε ας πούμε τη δυνατότητα να το διατυπώσει κάπως αλλιώς ή σαν να μην είχε εξίσου τη δυνατότητα να μην εκφράσει γνώμη καν. Ο εξ απορρήτων άνθρωπος του-άλλη διάνοια ετούτος εδώ!-ο Νίκος Παπάς,  απάντησε με τον συνοπτικό τρόπο που καταδικάζει ένας τραμπούκος το θύμα του: «Κουμπαράς!». Αυτά τα άτομα, με το αποδεδειγμένα πια ανύπαρκτο πολιτικό ένστικτο, με την απελπιστικά χαμηλή ψυχοπνευματική συγκρότηση, συγκρότηση που κάθε μέσος άνθρωπος όμως διαθέτει και που  τού επιτρέπει να καταλάβει πότε κάτι μπορεί να είναι σοβαρό και πότε εξόφθαλμα γελοίο, αυτοί οι ανερμάτιστοι λοιπόν ηθικά και ψυχοπνευματικά άνθρωποι, χωρίς το πιο στοιχειώδες κύρος στον ειρμό της όποιας σκέψης και λογικής μπορεί να διαθέτουν, θα κληθούν αύριο από τον ελληνικό λαό να τον κυβερνήσουν, να γίνουν οι ταγοί του και οι καθοδηγητές του και μάλιστα σε καιρούς δραματικά κρίσιμους. Το έργο το έχουμε ξαναδεί με τον επίσης απερίγραπτα απίθανο Γιώργο Παπανδρέου. Ίσως αυτό το ιλαρό επεισόδιο είναι μια καλή αφορμή αλλά και μια τελευταία προειδοποίηση-ένας ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ αν θέλετε-στη κοιμισμένη, στην αδρανοποιημένη λογική μας να ξυπνήσει και να δει κατάματα τη φριχτή αλήθεια που επικρέμεται σαν αδυσώπητη απειλή: ΟΧΙ ΑΛΛΟ 2009! Όχι άλλες προσομοιώσεις αμερικανοκίνητων γιωργοπαπανδρεϊκών κλώνων στην εξουσία.

update (το update του κωλοπετσωμένου αμετανόητου). Από τη Κοζάνη ο Αλέξης Τσίπρας ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ το σενάριο όπως το διακινεί η πλευρά Καμμένου, πράγμα που δείχνει σχεδιασμό και προγραμματισμό και όχι περιστασιακή αποδοχή δεδομένων της συγκυρίας-εξάλλου η ενεργός συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλου λειτούργησε σαν εγγύηση αυτού του συντονισμένου κοινού προγραμματικού σχεδιασμού. Απλά υπάρχει το σουρεαλιστικό παράδοξο-παραλίγο να γράψω σουργελιστικό!-η Ραχήλ Μακρή, που ήταν πρώτο τραπέζι πίστα στη συγκέντρωση του Τσίπρα στη Κοζάνη και που συμβαίνει να ξέρει τον Καμμένο όσο λίγοι, έχει την εντελώς διαφορετική άποψη και όχι μόνο αποστασιοποιήθηκε από τις μεθοδεύσεις του Καμμένου-παρόλο ότι εξυπηρετούν τον κοινό σκοπό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον δικό της-αλλά και τις κατήγγειλε και αυτές και όσους τις υποστηρίζουν,  από ένα βήμα όχι λιγότερο επίσημο από όσο της ίδιας της Βουλής, κάνοντας μια, ομολογουμένως θεαματική θεσμική εμφάνιση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει ως τώρα. Με τον Τσίπρα όμως παίζει και κάτι άλλο πολύ εντυπωσιακό-προκύπτει απ’το δεύτερο βίντεο που παραθέτω: ότι ουσιαστικά επιτίθεται και σε όσους από το κόμμα του-βλέπε Μανώλης Γλέζος-αμφισβητούν τις συμμαχίες με την ακροδεξιά του Καμμένου αλλά και τα περιφερόμενα πολιτικά ράκη στυλ Παραστατίδη-Βουδούρη. Ο Τσίπρας ξέρει ότι η δεξιά δεξαμενή είναι πλουσιότερη από την αριστερή και στην ανάγκη μπορεί να τη παραμελήσει ουσιαστικά, προσφέροντας της μόνο ρητορικές κορώνες, για όσα πρόβατα τσιμπήσουν από αυτού του είδους το κουτόχορτο-ω! υπάρχουν κι εκεί μπόλικα!

Νέο, ακόμη πιο λαχταριστό update (2:36μμ 22/12/2014) Διάβασα την είδηση της ανωμοτί κατάθεσης του Αποστολόπουλου. Ξεκαθαρίζει λοιπόν πολλά πράγματα για πολλούς αυτή η κατάθεση. Τι κατάλαβα;

1) Ότι ο Αποστολόπουλος ενήργησε από κοινού με τον Καμμένο-άρα συνεχίζει να είναι ακόμη στενός-πάρα πολύ στενός, έμπιστος-συνεργάτης του Καμμένου-εδώ είναι έκθετος πια ο τελευταίος
2)Ουσιαστικά αυτή η συντονισμένη ενέργεια των Καμμένου Αποστολόπουλου αποτελούσε προληπτικό ΕΚΒΙΑΣΜΟ προς το Χαϊκάλη να μην επιλέξει θετική ψήφο στη Προεδρική εκλογή. Η ανορθόδοξη αυτή μεθοδολογία ομολογουμένως σοκάρει. Να προσθέσω εδώ ότι δεν αποκλείεται όλη αυτή η σκηνοθεσία να ήταν η απάντηση στον ίδιο το Χαϊκάλη, που μπορεί να ζήτησε λεφτά από τον Καμμένο, προκειμένου ΝΑ ΜΗΝ ψηφίσει θετικά στη Προεδρική εκλογή. Δεν το πιθανολογώ πολύ αλλά μού περνάει απ’το μυαλό, γιατί έχω ακούσει διάφορα για εξαγορά υποψηφίων βουλευτών από τον Καμμένο άρα υπάρχει η κουλτούρα της συναλλαγής σε όσους δέχτηκαν να ενταχθούν με αυτόν τον όρο στο κόμμα του. Επίσης μπορώ να πιθανολογήσω, προχωρώντας το συλλογισμό μου αυτό, ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει, να έχει δέσει με τον ίδιο τρόπο και άλλους βουλευτές του. Ο άνθρωπος τελεί σε απόγνωση και δεν είναι από αυτούς που μπορούν να διαχειριστούν το αίσθημα της πίκρας και της απογοήτευσης νηφάλια και στοχαστικά.
3) Ο Χαϊκάλης, ενήμερος πια του εκβιασμού, προσέφυγε στο φίλο του Λάκη Λαζόπουλο, που ουσιαστικά, με τη σεναριακή του εμπειρία, μετέθεσε το θέμα από εκβιασμό σε απόπειρα χρηματισμού αλλά από την άλλη πλευρά, την φιλοπροεδρική ας πούμε-αυτό επέβαλε και τη μεταμφίεση του Αποστολόπουλου σε αποσχηματισμένο ΑΝΕΛίτη και φιλικά προσκείμενο στη ΝΔ. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η καταγγελία Χαϊκάλη είναι σοβαρή-εκ των υστέρων αποδεικνύεται πια απολύτως ατυχής-δείχνει εσωτερική πληροφόρηση, που προφανώς ήταν του Λαζόπουλου, που λογικά θα διαβεβαίωσε με το κύρος του[sic] τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-είχε τον τρόπο αφού ήταν και γνώστης αλλά και μοντέρ του υλικού.
4) Τα υπόλοιπα με την εμπλοκή του καημένου του Χαϊκάλη με χρηματιστηριακές συναλλαγές απλώς τον κάνουν σαν τον βλάκα par excellence όλης αυτής της βρωμερής ιστορίας- συμπαθέστερο μέσα στην απόλυτα απαξιωμένη του πια κατάσταση βεβαίως. Θα μπορούσε μετά την αποφυλάκιση του να διαπρέψει στο ρόλο του θεατρικού έργου του Ψαθά «Ένας Βλάκας και Μισός!».
5) Τέλος αποδεικνύεται και κάτι άλλο όμως: ότι ενώ είμαστε πια στο εντελώς πάρα πέντε της Προεδρικής εκλογής, τελικά κρούση για χρηματισμό από την άλλη πλευρά-πραγματική, όχι σεναριακή, σαν αυτή που σαν afterthought υιοθέτησε η συντονισμένη πια ομάδα Λαζόπουλου-Καμμένου-δεν έχει υπάρξει. Και αυτό εκθέτει ακόμη περισσότερο την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένου, που δεν έχουν με κάτι ανάλογο να ισοφαρίσουν την αχρειότητα τους.

 

 

 

Ετικέτες:

Ένα Σχόλιο to “Τσίπρας: «Σοβαρή η καταγγελία Χαϊκάλη»(update:Η Εμπλοκή Λαζόπουλου!)”

 1. Διογένης Says:

  Καταρχάς να μην ξεχνούμε το εξής: Κανένας Χαϊκάλες δεν «έπραξε το καθήκον του». Ο Λαζόπουλος πρώτος «κατήγγειλε» περί Χαϊκάλη και όχι ο ίδιος ο Χαϊκάλης. Ο Χαϊκάλης ήρθε μετά και επιβεβαίωσε ότι ναι, έτσι είναι.

  Άρα, ποιο «καθήκον» του έπραξε ο Χαϊκάλης; Να επιβεβαιώσει τον ΣΥΡΙΖΑίο Λαζόπουλο που μίλησε αντ’ αυτού;

  Ναι! Περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Νομίζω ότι αυτό που συνέβη είναι ότι ο Χαϊκάλης παγιδεύτηκε από τον Καμμένο και τον Τσίπρα. Ο Χαϊκάλης προφανώς είπε, ευκαιρία να «πουλήσω» την ψήφο μου στους τραπεζίτες, που θέλουν πάση θυσία να μείνει ο Σαμαράς, αλλά εννοείται ότι δεν θα εκτεθούν με τίποτα ως «χρηματίζοντες», με αντάλλαγμα την ψήφο μου για ΠτΔ. Έβαλε λοιπόν τον Αποστολόπουλο να δει πώς μπορεί να του λύσει η ψήφος του τα οικονομικά του προβλήματα με τα δάνειά του. Ο Αποστολόπουλος προφανώς έκανε κάποιες ενέργειες και από εκεί ήταν μέρος του ηχητικού υλικού (αλλά ίσως όχι όλο). Κάπου εκεί ο Χαϊκάλης δηλώνει ότι δεν ψηφίζει μεν Πρόεδρο, αλλά «για εθνικούς λόγους» μπορεί και να αλλάξει την ψήφο του – αν δηλαδή τακτοποιηθούν τα δάνειά του. Προφανώς κάπου εκεί τον έπιασε ο Καμμένος «τι είναι αυτά Παυλάρα» και «άσε τους εθνικούς λόγους και πές μου εμένα εδώ τι γίνεται» και «κοίτα Πρόεδρε, είμαι στριμωγμένος, τι να κάνω κι εγώ ο κακομοίρης» και κάπου εκεί προφανώς ο Καμμένος που δεν είναι κανένας πρωτάρης έπαιξε «μαστίγιο και καρότο», από τη μια εκβιασμός, από την άλλη προσφορά του στυλ «εγώ θα σε βολέψω καλύτερα», παγίδευσαν τη συνομιλία με τον Αποστολόπουλο και την έδωσαν μετά στον Λαζόπουλο που είναι από παλιά φίλος με τον Χαϊκάλη – αλλά και φίλος με τον Αλέξη!

  Πώς μετά κινήθηκε ο μονταζιέρης Λαζόπουλος και τον «κατήγγειλε» δημόσια τον δήθεν χρηματισμό; Με δική του πρωτοβουλία ή σε συνεννόηση με τον Τσίπρα; Είναι αρκετά δύσκολο να έγινε αυτό με δική του πρωτοβουλία. Ο στριμωγμένος Χαϊκάλης πιθανότατα να μην ήθελε να εκτεθεί δημοσίως, παζαρεύοντας την ψήφο του μέχρι τελευταία στιγμή. Οπότε, κάπου εκεί, ήρθε ο Λαζόπουλος και επιτάχυνε ή μάλλον ορθότερα, ενεργοποίησε τις εξελίξεις. Και μάλλον όχι με δική του πρωτοβουλία, αφού το ζήτημα αυτό των «κουμπαράδων» κλπ. το είχε κινήσει ο Τσίπρας και ο Καμμένος από πολύ νωρίς. Άρα, πώς να κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία ο Λαζόπουλος, αφού η ιστορία με τους «κουμπαράδες» ήταν πολύ παλιότερη; Είναι και το άτιμο το timing που δεν σε αφήνει να σκεφτείς και πολύ την εκδοχή να κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία ο Λαζόπουλος.

  Να λοιπόν που ο εθνικός γελωτοποιός αποδεικνύεται μέρος ενός οργανωμένου εγκλήματος. Αλλά αν ο εθνικός γελωτοποιός δεν κινήθηκε μόνος του – και μάλλον δεν κινήθηκε μόνος του, κατά τα παραπάνω – τότε αυτός που τον κινητοποίησε προφανώς δεν ήταν ο Καμμένος αλλά ο Τσίπρας.

  Ο Τσίπρας λοιπόν φαίνεται να είναι ο επικεφαλής και ο εγκέφαλος πίσω την «καταγγελία»! Αυτός και κανένας άλλος!

  Όσο για αυτούς που «δεν θα μας πουν πώς θα κάνουμε τα ψηφοδέλτιά μας»; Κατονόμασε δύο κατηγορίες. Τους εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ και την διαπλοκή. Ας μας πει σε ποια από τις δύο εντάσσει τον Γλέζο. Διότι, εχμ, ΜΟΝΟΝ ο Γλέζος είπε ότι αυτοί οι δύο δεν μπορούν να μπουν στα ψηφοδελτιά «μας» (τους).

  Α ρε Γλέζο, αν είσαι μάγκας πες ότι εγώ κατεβαίνω για Πρόεδρος κόντρα στον ψευτοαριστερό Τσίπρα και όποιος θέλει ας μην με ψηφίσει. Αλλά δεν σε αφήνει η αριστεροσύνη σου, έρμε αγωνιστή, να συμπράξεις με τη δεξιά. Κρίμα για τον τόπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: