About

Οι εκπρόσωποι της νέας αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα. Τα νέα τους ακόμη αποτελεσματικότερα κι από τη Φρειδερίκη ανδρείκελα.

Οι εκπρόσωποι της νέας αμερικανοκρατίας στην Ελλάδα. Τα νέα της, ακόμη αποτελεσματικότερα κι από τη Φρειδερίκη,ανδρείκελα.

Το μπλογκ αυτό πολέμησε με συνέπεια το γιωργοπαπανδρεϊκό κτήνος-μ’αυτό δεν εννοώ μόνο τον ανοιακό κληρονομικό δυναστικό γόνο αλλά και ολόκληρο τον μηχανισμό του, με συνέπεια και πλήρη επίγνωση ότι, όχι μόνο παραμελούσαμε την θεμιτή κριτική μας και προς άλλες πολιτικές δυνάμεις-καταλαβαίνετε ότι κομματικά δεν ανήκουμε πουθενά, παρόλο ότι στις εκλογές πάντα κάτι πολύ συγκεκριμένο ψηφίζουμε κάθε φορά-αυτό που η τότε συγκυρία μας υποβάλλει-αλλά παρεκλίναμε και από τον αρχικό στόχο αυτού του μπλογκ που ήταν η επικέντρωση σε θέματα εικονολογίας και εικονογραφίας.

Με την καθαίρεση του Παπανδρέου σιγά-σιγά η πολιτική ζωή-βαθιά λαβωμένη όμως από το πλήγμα του κατοχικού Μνημονίου, επανερχόταν σε πιο φυσιολογικές καταστάσεις. Οι εκλογές εκτόνωσαν αρκετή συσσωρευμένη αρνητική εκρηκτική ενέργεια. Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις σημείωσαν θεαματική αύξηση που καμιά σχέση δεν έχουν πια με την εικόνα της Παπανδρεϊκής περιόδου. Η δυναμική έδειχνε να ανήκει στο αντι-Μνημόνιο. Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά η Αριστερά έγινε αντιπολίτευση και η δυναμική που προανέφερα την έδειχνε στις επόμενες εκλογές να κόβει πρώτη το νήμα. Ως εδώ καλά. Όλα καλά. Οι θεσμοί άρχισαν να ξαναλειτουργούν παρόλα τις περιπλοκές με το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής.

Ωσότου ήρθε ο Γενάρης του 2013 και το παράξενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Γουάσινγκτον. Θεσμικό ταξίδι από μια πρώτη άποψη και μ’αυτή την έννοια όχι επιλήψιμο.Οι ΗΠΑ είναι φίλος και σύμμαχος-εξ αντικειμένου, εδώ δεν μιλάμε για ιδεολογική δεοντολογία-και είναι λογικό και αναμενόμενο να θέλουν να συναντήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τον ηγέτη μιας ανερχόμενης πολιτικής δύναμης. Αυτά είναι μέσα στα θεμιτά και προβλεπτά αν όχι και θεσμικά επιβεβλημένα της πολιτικής. Όμως η επίσκεψη Τσίπρα στο ΔΝΤ και φυσικά οι δηλώσεις με τις οποίες το εκθείαζε ήταν για μας σοκ. Όχι μόνο γιατί δεν είχε τίποτε να συζητήσει με το ΔΝΤ μια πολιτική δύναμη που έγινε αντιπολίτευση υποσχόμενη ότι σε 15 μέρες από την ανάληψη της εξουσίας και ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΡΘΡΟ,θα καταργούνταν και τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις αλλά και γιατί έτσι υμνολογώντας το ΔΝΤ και δίνοντας του ως μη όφειλε συγχωροχάρτι σε μια εμβληματική περίοδο για το ελληνικό οικονομικό δράμα, έγινε η πρώτη-αυτοαποκαλούμενη αριστερή-πολιτική δύναμη που αποδέχτηκε το ρόλο του ΔΝΤ σαν κάτι δυνητικά θετικό. Αυτό αποτελεί έγκλημα καθοσιώσεως κάθε έννοιας αριστεροσύνης, ακόμη και της σοσιαλδημοκρατικής.  Αυτό που επακολούθησε όχι μόνο μας ταρακούνησε αλλά και μας έκανε να καταλάβουμε αυτό που τελικά βρίσκεται πίσω από ό,τι αποκαλούμε αντιμνημονιακή θεώρηση κάποιων πολιτικών δυνάμεων-εστιάζω κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ. Ενεργούν για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα με τον ίδιο απαράλλακτο τρόπο που το έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αυτοί είναι οι πολιτικοί του κληρονόμοι και εξυπηρετούν τον ίδιο ακριβώς στόχο, κρυβόμενοι όμως επιμελώς πίσω από την απατηλά σαγηνευτική για την περίπτωση τους μάσκα του αντι-Μνημόνιου. Τότε ακριβώς καταλάβαμε ότι το παιχνίδι όπως ανέλαβε να το παίξει ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ  ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδεολογικοπολιτικό αλλά γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό. Ανατριχιαστικό αλλά αληθινό. Όταν το συνειδητοποίησα και γνωρίζοντας καλά την Ιστορία κατάλαβα ότι εκεί που είχαμε εξασφαλίσει μια όντως δύσκολη και όχι άνετη θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΟΙ -έστω και δεύτερης κατηγορίας- στην Ευρώπη που είναι ο φυσικός, ο οργανικός γεωπολιτικός μας χώρος, ξαφνικά θα επιστρέψουμε στο 1950 και στην κηδεμονία των ΗΠΑ με νέους Πιουριφόιδες, νέους Ανθύπατους Μπερνς. Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε πια σαν αυτό που πραγματικά είναι: ο άνθρωπος των αμερικανών στην Αθήνα. Το ανδρείκελο τους, ο αχυράνθρωπος τους, το όργανο τους, το μακρύ τους χέρι, το ενεργούμενο τους. Όπως ακριβώς ο Παπανδρέου.

Το μπλογκ, που μπορεί να έχει ένα εκατομμύριο ενστάσεις για την ευρωπαϊκή πολιτική, ξέρει πολύ καλά ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θανάσιμο δίλημμα-τέρμα οι κουτοπόνηρες εικονικές ιδεολογικές διαφορές των αντιμνημονιακών στυλ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ-ΕΥΡΩΠΗ ή ΗΠΑ; Αυτό είναι το σημερινό πολιτικό δίλημμα. Και σ’αυτό το δίλημμα εμείς δεν έχουμε κανένα δισταγμό να απαντήσουμε: Ευρώπη και όχι ΗΠΑ. Για όσο καιρό διαρκέσει αυτή η μάχη το μικρό αυτό μπλογκ θα είναι στρατευμένο εναντίον εκείνων που επιθυμούν ένα ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Ελλάδα. Μετά βλέπουμε. Η Ευρώπη είναι κλάσεις μεγαλύτερη εγγύηση για τη Δημοκρατία μας-όση τέλος πάντων μας διαθέτουν-από τους πάτρονες των Συνταγματαρχών του 1967 και της Κυπριακής τραγωδίας του 1974 Αμερικανούς.

 

Υ.Γ. Από πότε μια ΤΣΟΥΛΑΡΑ-η γνωστή!-θα κρίνει το πολιτικό σύστημα και θα μας υποδεικνύει ποιο είναι το παλιό και ποιο είναι το καινούργιο; Για καινούργιο μοντέλο της Ρολς Ρόις, που πρέπει οπωσδήποτε να το οδηγήσει, την πέρασε τη Πολιτική;

4 Σχόλια to “About”

 1. το ραφτάκι Says:

  Τα διλήμματα της πολιτικής εξουσίας είναι συνήθως κατασκευασμένα δηλ. ψευδή.Βλέπε το αίνιγμα της Σφίγγας για το οποίο ένας συγγραφέας εύστοχα έγραψε «η Σφίγγα την δουλειά της κι εμείς την δική μας».Κατανοώ τον προβληματισμό που προβάλλεις αλλά μου κάνει εντύπωση πως παίρνεις ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ευρώπης αφού στην ουσία η Ε.Ε. είναι προέκταση της Βορειοατλαντικής συμμαχίας όπως έγραφε ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι στην μεγάλη σκακιέρα και που τελικά μετά από τόσα χρόνια δείχνει να επεληθεύεται.Το λέω τούτο γιατί από τα κείμενά σου αντιλαμβάνομαι έναν άλλο προβληματισμό στην σχέση πολίτης-εξουσία που δεν συμφωνεί με απάντηση σε ένα δίλημμα, αν είναι δίλημμα.Καλή χρονιά και καλή δύναμη!

  • camerart2013 Says:

   Αυτό είναι ένα κρυφό, ένα ανομολόγητο δίλημμα που καμιά πολιτική εξουσία δεν τολμά να θέσει και ούτε θα το θέσουν παρόλο ότι ξέρουν πολύ καλά και τα δυό μέρη τι ακριβώς παίζει. Και γι’αυτό υποκριτικά μας σερβίρεται το αντιμνημόνιο σαν το δίλημμα που προβάλλει η πολιτική εξουσία.

   Η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μια λυκοφιλία που την κρατά ενεργή αφενός μεν η δύναμη της αδράνειας, αφετέρου η αναμονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το γεωστρατηγικό πεδίο παγκοσμίως-με όποιο τρόπο αυτό συμβεί(προς το παρόν ο πόλεμος είναι οικονομικός(. Όταν παγιωθεί ένα στάτους ισορροπίας τότε θα διαμορφωθούν νέες συμμαχίες που θα προκύψουν μέσα από μια νέα Γιάλτα).

 2. Αταίριαστες Σχέσεις, Κουμπαράδες και Κουμπάροι (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) | salon de bricolage Says:

  […] και το μπλογκ τα έχει ήδη απαντήσει στη ταυτότητα του (εδώ). Συνοπτικά, για όσους βαριούνται να ππανε ή να το […]

 3. Αταίριαστες Σχέσεις, Κουμπαράδες και Κουμπάροι(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) | Iconology2009's Blog Says:

  […] και το μπλογκ τα έχει ήδη απαντήσει στη ταυτότητα του (εδώ). Συνοπτικά, για όσους βαριούνται να ππανε ή να το […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: